söndag 25 juli 2010

Lugnt

Händer inte allt för mycket idag, varken här hemma eller på nätet. Sambon jobbar sin sista dag idag innan semestern, så imorgon sticker vi till Öland, för att ta färjan från Grankullavik till Visby. Bloggen kommer leva i.a.f, men kanske inte med samma frekvens som ni vant er med.

---

NorraSkåne-bloggaren Tomas Gustavsson har gjort en sammanställning över antalet spelare som värvats i de båda södra div2 serierna. Att den sydligaste tvåan är lite bättre, lite hetare har vi trott oss veta sen tidigare, när man tittar på antalet värvningar som lagen gjort och varifrån dessa spelare är hämtade så blir det än tydligare.

---

67 nya spelare har de 12 lagen i vår serie värvat, medan motsvarande siffra i den norra serien är 29. 22 spelare kommer ifrån ettan eller allsvenskan och hela 51 spelare är hämtade ifrån andra serier och bara 16 har gått internt i vår serie.

---

I den norra serien är sju spelare hämtade från ettan och bara totalt 11 stycken från andra serier.

---

Det visar på att det skiljer rätt mycket i dragningskraft, sen ska man inte titta sig blind på dessa siffror. Det behöver ju inte alltid vara en fördel att man värvat många spelare, kontinuitet och en homogen grupp ska aldrig underskattas. Kan bara gå till mitt egna lag, vi har nog aldrig bortsett ifrån min första säsong i a-laget omsatt så mycket spelare som i år, bra eller dåligt återstår att se, men det gör det också lite intressantare.

---

Bortsett ifrån lite aktivitet ifrån
Sundsvall är det annars väldigt dött på hockeyfronten.

---

Helt rätt att
Contador vinner Touren, han är ännu bäst, men frågan är om han klarar slå Schleck nästa år? Inte alls säkert.

---

Otrolig hets bland alla "nya"
Arsenalfans på nätet, man gapar, man skriker efter nya spelare, att Wenger tappat greppet, att truppen är för tunn och att det kommer bli tufft att komma topp4.

Varför skulle det vara tufft? Truppen är bättre än förra året, bortsett ifrån ett litet frågetecken i backlinjen, men att säga att den är sämre kan jag inte göra just nu. Jag känner lugnet, men blir samtidigt förbannad på alla hetsare som förstör diverse forum med hetsande panikinlägg (känns igen från hockeyforum och denna blogg).

---

Tipset fortsätter senare idag, med ett lag som jag tror kommer göra ett nytt fiasko.

---

Nu ska jag kika på när
Cavendish vinner sista etappen i årets Tour Dé France.

/#8

2 kommentarer:

  1. Ja hade värvningen sett ut tvärt om hade det kanske blivit jämnt mellan serierna. Kommer något lag förutom Motala överleva play off1?

    SvaraRadera
  2. Har lite för dålig koll på många av lagen i den norra serien, men det skulle förvåna mig om inte t ex Nittorp utgör ett stort hot mot sjuan eller åttan i vår serie

    SvaraRadera