torsdag 22 juli 2010

Bofors

1 ----------
2 ----------
3 ----------
________
4 ----------
5 Örebro
6 ----------
7 ----------
________
8 ----------
9 Bofors
10 ---------
11 ---------
12 ---------
________
13 ---------
14 ---------

---

Om det handlade om ett ganska färskt lag igår, så blir det mer rutin idag.
Bofors har varit ett stabilt allsvensk lag under en mängd säsonger, med säsongen 2005/2006 som höjdpunkt då man nådde kvalserien. Bofors har för mig alltid varit ett grislag, tunga att möta och många gånger med ett spel lite över gränsen. Något som dock är till deras fördel då de är ett riktigt jobbigt malande lag att möta, det tuggas skridskor i ett och kollektivet har alltid varit mycket starkt.

---

Förra året så trodde jag inte alls på Bofors, vilket jag långt ifrån var ensam om. De kändes till mångt och mycket som en grå massa med tydlig avsaknad av spets, vilket är en nödvändighet för att vinna de jämna och låsta matcherna. Nu blev det inte alls så,
Bofors imponerade verkligen under hösten och förvintern och det stod ganska tidigt klart att det skulle bli en play off plats. Mycket tack vare att de stod för sitt sedvanliga malande, men att de också överraskade genom att de inte alls saknade spets. För där fanns Jacob Blomqvist, som skulle komma att göra 56 poäng under sin första och enda(?) säsong i allsvenskan, vilket sedermera belönade honom med ett kontrakt hos Modo, men han var inte ensam. För framförallt så fanns Patrik Lundh där, spelaren som tillät Blomqvist att glänsa, spelartypen som alla lag vill ha och behöver, grattis till Färjestad som lyckades värva Lundh.

---

Nu är båda två borta och i.o.m det spetsen? Så långt skulle jag inte vilja dra det, för man har verkligen försökt ersätta dessa spelare. Med värvningen av
Daniel Wessner så får de in en riktig Bofors spelare, en gris, ett svin, men också med ganska mycket hockey i sig, han kommer göra sina poäng och han kommer offra ett par tänder och en arm för att laget ska vinna, men. Det är också ett ganska stort MEN, vem ska ersätta Blomqvist? Vem ska göra hans poäng som gav ganska många poäng förra året? Hur jag än letar så har jag svårt att finna honom i truppen. Många i Bofors hoppas nog att try-outande Marcus Nilsson ska vara den spelaren, hämtad från div1 med riktigt vasst poängsnitt, men det känns inte troligt eller realistiskt att tro att han ska lyckas som Blomqvist.

---

En värvning som det gäller att hålla koll på är forwarden
Markus Persson, helt klart en bra allsvensk spelare, vilket han visade i Mariestad, men aldrig fick chansen att visa i Leksand.

---

På backsidan har omsättningen varit relativt liten, men det ska bli väldigt intressant att se om
Färjestads-lånet Magnus Nygren kan ta med det produktiva spelet han bedrivet i Skåre och även leverera även i allsvenskan?

---

Bofors känns precis som inför förra året jämngrått, det känns som avsaknaden av en riktig "killer" kommer göra sig gällande, när de framåt mars kommer tappa mark på lagen som slåss om en plats till play off. Detta kan givetvis ändra på sig om det dyker upp en ny Jacob Blomqvist, men om jag utgår ifrån vad jag vet just nu, så kan det inte bli någon jättehög placering.

---

Bofors slutar därmed nia och det känns väldigt troligt. Lite för uddlösa framåt för att nå play off, lite för tunga och hemmastarka för att behöva riskera negativt kval.

---

Nu ska jag käka.

/#8

1 kommentar:

  1. Intressant rank änsålänge.

    Kika in på min också :)

    http://westaroze.blogg.se/

    SvaraRadera