lördag 24 juli 2010

Leksand

1 ----------
2 Leksand
3 ----------
________
4 ----------
5 Örebro
6 ----------
7 ----------
________
8 ----------
9 Bofors
10 ---------
11 ---------
12 ---------
________
13 ---------
14 ---------

---

Tipset rullar på och näst på tur är
Leksand. Att skriva om Leksand är lite som att leka med döden, man kommer stöta på patrull vad man än skriver, Leksingar tycker väldigt mycket och oftast väldigt högljutt.

---

Leksand som varje år gör samma misstag, man har vad det verkar som utåt en homogen trupp, en vinnande trupp och en trupp med stora förväntningar/förhoppningar. När allt ser som bäst ut så händer alltid samma sak, i slutet av januari ska det spännas muskler, man ska plocka in spets , rutin och i många fall spelare i utförsbacke. Hade det gått bättre om man låtit bli detta scenariot? Det hade åtminstone inte gått sämre, men framförallt hade man låtit de spelare som gjort jobbet, burit laget också fått göra det i kvalserien. Nu har man istället sänkt dessa spelare och tagit ifrån dem istid för att ett par Finnar och någon Tjeck ska skjuta upp laget till Elitserien. Istället för att låta spelare som Kollar, Ollas och Bergström sköta den saken.

---

Nu har man i.a.f så här långt tänkt om, man tänker spela in sina juniorer som var med och vann J-20 guldet i våras, man har inte heller slängt ut pengar till höger och vänster utan man har istället varit ganska lugna på marknaden. Nu tror inte jag att det är färdigvärvat, utan det kommer dyka upp något riktigt tungt namn och inget fel med det, så länge som de behåller balansen inom gruppen.

---

Man har tappat ett par riktigt bra spelare, bland forwards framförallt
Pelle Prestberg och Patrik Carlsson, som båda gått till Elitserien. Jag har också väldigt svårt att se att Patrick Galbraith kommer vara lika bra som Jocke Eriksson? Trots det och trots tappet av Oliver Ekman-Larsson så kommer man förmodligen inte släppa in fler mål än förra säsongen. För Leksand har nämligen något som alla andra lag i serien är riktigt avundsjuk på, man har seriens i särklass bästa backsida. Visst kommer man även sakna Thomas Rhodin, men ärligt talat så kommer han inte bli jättesaknad.

---

För här finns något annat, det finns en grym bredd, men det finns också tre riktiga klassförvärv i form av
Johan Svedberg (lövens klart bästa spelare förra året) , Erik Moe (tror på nytändning) och framförallt Tommy Enström som kommer göra att de två tunga tappen kommer kännas, men inte lika tungt.

---

Framåt känns det inte lika sprudlande som tidigare, det känns inte lika profilstarkt, men inte alls säkert så mycket sämre. Värvningarna av
Johan Alcén och Ken Andre Olimb, visar på att man tänkt lite längre i år, man har satsat på karaktär framför bra statistik på EP. Det kommer bli ett annorlunda Leksand i år, men trots det så tror jag på en direktplats till kvalserien.

---

Det skulle vara enkelt att antingen sätta dem som etta av ren vana eller ganska långt ner för att de tappat en mängd kvalité och rutin. Jag tror inte på något av det utan jag tror på en topplacering, men jag tror också att det finns ett lag som är bättre. Därför slutar
Leksand tvåa.

---

Nu ska jag käka lite.

/#8

4 kommentarer:

  1. Kan även tillägga att Stefan Lassen kommer saknas, men att det är hanterbar förlust.

    SvaraRadera
  2. Nja Leksand får nog slåss runt 7-9 plats någonstans.

    SvaraRadera
  3. de värvar ju bara gamla fd storspelare som inte håller längre

    SvaraRadera
  4. Till anonym två, jag tror nog att victor är mer rätt ute. Leksand blir 1-4. Till anonym tre var det inte exakt vad victor skrev?

    Leksand som tvåa inte alls otroligt, men jag tror nog att de blir trea.

    SvaraRadera