måndag 18 januari 2010

Seger

Ligger i sängen och kan som vanligt inte sova efter en match, det är aldrig lätt att varva ner, även om det oftast går lättare efter att man avgått med segern.

Tycker att
Finspång började matchen riktigt bra och tryckte ner oss långa stunder i första perioden, till viss del beroende på att vi tog lite för mycket utvisningar. Dock hade deras målvakt inte sin bästa dag vilket gjorde att vi fick bra utdelning på våra sex skott i första perioden, eller vad sägs som tre mål? Anton lassade sitt hårda skott och den räddades av målvakten som gick i en båge över honom och in i mål fram till 0-1 i vårt första byte i matchen. Efter det tog Ryssen fart och åkte över hela banan och sköt in pucken lågt jämte en ganska stillastående målvakt. Det tredje målet var riktigt, riktigt snyggt där Koma balanserade på blålinjen med pucken släppte bakom ryggen till David som levererade till Håkan som fick öppet mål, vackert.

I pausen pratade vi om att fortsätta sätta press på deras backar som slarvade en hel del när de hamnade under press, men också att öka vår intensitet lite, samt komma snabbare ner till puckarna i försvarszon.

I andra tycker jag att vi är riktigt bra och riktigt heta och är där det klart bättre laget tyvärr bjuder vi på ett mål, men då vi är kliniska i våra avslut så kan vi utöka ledningen till 2-6 efter. 0-4 är en riktigt vass kontring av
Håkan och Martin, 1-5 gör G på retur efter att David lekte bort ett par Finspång spelare och avslutade med ett bra skott. 1-6 gör Håkan som därmed hänger sitt andra. Skotten 13-17 låter onekligen väldigt intressant även om jag undrar om Finspång sköt så många skott? En mycket bra period av oss.

I tredje så slarvar vi i eget PP och låter
Finspång göra 3-6, men sen skjuter WittenAnton och 3-7 är ett faktum, också Anton får göra två mål under kvällen. I tredje perioden luftar vi också hela laget och spelar då på nästan fyra femmor (19 utespelare) skönt att kunna ge så många ett par minuter, viktigt inför fortsättningen.

Återigen tycker jag laget gör en riktigt bra insats och alla femmorna producerar nästan lika många mål. Ett extra plus för
Alex, som återigen var riktigt stabil.

Känns extra skönt att vinna då
Finspångs tränare Ronny Asp räknat med seger mot oss och att vi enligt honom ställer upp med fem man framför mål och hoppas på att göra lite mål på kontringar, intressant.

Tyvärr vann
Ulricehamn vilket gör att gapet upp fortfarande är sju poäng, men vi tuggar på.

---------------------------------------------------------------------------------

Som om dagen inte kunde bli bättre så vann Arsenal med 2-0 borta mot Bolton och jag kom hem till ett mycket fint nymålat sovrum.