torsdag 21 januari 2010

Kryss

Med väldigt bitter eftersmak, var galet förbannad igår efter slutsignalen, men har nu fått lite perspektiv och lugnat ner mig. Helvete vad bra vi var igår, vi hade ett riktigt bra PP och stängde ner dem väldigt bra i spel 5-5. Visst Nittorp hade mest puck, men det var som jag, G och Tex snackade om i bilen hem igår, det var inte många klara chanser som de fick i spel 5-5.

Att det sen slutar 4-4 är självklart tungt, men de har ett par spelare med spets som kliver fram.
Jimmy Lund som jag tycker var en ganska blekkopia av sig själv igår, kliver fram sista 10 och ligger bakom båda Nittorps mål som kommer då. Jonas Nilsson gör de två första, verkligen ingen slump, men jag tycker att vi störde dem riktigt bra igår och det kändes verkligen som om båda poängen fanns inom räckhåll. Att vi i sista perioden drabbas av fem raka utvisningar har självklart ett par anledningar, Nittorp driver lite bättre, vi sjunker lite djupare, vi hamnar på fel sida gränsen/domaren sänker nivån lite och puck out är den dummaste regeln någon någonsin har kommit på.

Hur tänkte man när man kom fram till med den regeln? Om det nu gäller över plexit, varför inte om den slår i lamporna? Ogillar verkligen den regeln skarpt, tror aldrig jag har sett någon lägga ut en puck med mening någonsin? Varje gång som pucken går över plexit så beror det på att den studsar till. Hur kan det finnas en regel som bara styrs utifrån slumpen? Jag lovar att jag ska toksåga regeln även de matcher som det drabbar motståndarna.

4-4 mot serieledarna är självklart ett bra resultat, men som matchen såg ut så hade två poäng inte alls känts orättvist.

Hade vi haft ett så här bra power play hela säsongen så hade vi haft väldigt många fler poäng, skönt att det äntligen har lossnat.

Emil Wahlberg!

Tex Williamsson gjorde debut i målet igår utan att ha gjort någon träning med laget tidigare. Han är en riktigt stor målvakt och var bra igår, tog det han skulle ta.

För egen del hade jag en halvtung match igår, fick inget gratis då jag och pucken inte var bästa vänner, men inga större misstag.

Bara att lyfta på hatten för
Nässjö de fortsätter att imponera.

---------------------------------------------------------------------------------

Arsenal leder Premier League!

Arsenal leder Premier League!

Jag vet att
Chelsea har spelat en match mindre och United lär ta över ledningen på lördag då de möter Hull, men just idag bryr jag mig inte ett smack om det.

Det var två år sedan som
Arsenal ledde ligan så här sent in i säsongen, det var då Martin Taylor tyckte att det var en bra idé att sparka av foten på Eduardo som just då bar Arsenal med sina mål, efter det blev det en tredje plats bakom United och Chelsea. Inte omöjligt att det blir samma visa i maj, med en tredjeplats, men bara att vara med i kampen så här sent in på säsongen fick mig att studsa omkring som en galning igår kväll, kärlek.

Efter att ha legat under med 0-2 hemma mot
Bolton, att sen vända och vinna med 4-2 är ett riktigt styrkebesked. Fabregas som måste vara en av de tre bästa i världen JUST NU, gjorde 1+1 igår och är nu uppe i 14 mål och 16 assist på 23 matcher, som mittfältare. Nu har jag bara sett andra halvlek i denna matchen, men som han ägde matchen.

Viktigast igår var förmodligen att
Arshavin fick göra ett mål, han behövde det och han behöver varva upp inför de två kommande mardrömsveckorna.

Daiby utgick skadad och det vore en mindre katastrof att möta fyra topp sju lag utan honom i startelvan, då Song är på Afrikanska mästerskapen med sitt Kamerun så behövs Diabys tyngd som aldrig förr.

Risk att
Gallas blir avstängd också för sin stämpling igår, vem ersätter? Sol Campbell?

Stoke i FA-cupen i helgen och sen Villa borta.

---------------------------------------------------------------------------------

Lakers fick äntligen vinna igen, att segern kom över Troja Ljungby gjorde det inte sämre. 2-4 slutade matchen efter att Lakers gjort som Arsenal och vänt 2-0 underläge. McNevin två mål, Rosen och Saviano ett var, det var inte dussinlirarna som klev fram direkt. Det är bara hoppas att det vänder nu att trepoängarna börjar ramla in igen, men sen ska man också minnas vilket schema som Växjö haft på slutet.

För
Troja ser det värre ut, tyvärr för jag vill verkligen ha kvar dem i serien. Hade varit ruskigt häftig att ha både Troja och Tingsryd i Allsvenskan nästa säsong, inge omöjligt, men det börjar se lite kärvt ut.

Gjorde inget att
Mora tappade i slutet igår.

Nu ska jag handla och fixa lite andra saker.

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar