måndag 11 januari 2010

Måndag

Riktigt tung i kroppen matchen igår slet verkligen, samtidigt som jag kanske ännu inte är riktigt 100 fysiskt efter skadan, dock var det en stor skillnad mot matchen i fredags då jag hade det riktigt tufft.

Om vi ska dra
Boro matchen lite snabbt, så börjar vi matchen helt okej, gör två mål varav ett inte uppfattas av någon av de randiga. Nu måste vi inför målkameror =) (IRONI)

Första perioden fortsätter sedan att vara jämn och att det står 1-1 i paus känns inte helt fel. I andra visar sen
Boro upp ett effektivt power play, de gör mål där medans vi missar när vi får chansen i 5-4, det avgör matchen.

Har hört att rättskipparen försvarat att han inte tog en utvisning när
Gunnar blir bentacklad med att det var en höft tackling. Hur kan det vara en höfttackling när det bara träffar knäet hos Gunnar? Samt att Boro spelaren står med utsträckt ben?

Efter det rasar vi ihop och släpper in ett par mål till.
Boro var bra, men 7-2 ska inte matchen få sluta.

Thomas Josefsson var klart bäst på isen.

Igår mot Motala, tycker jag tyvärr att vi gör en ganska dålig match. Lite för många spelare är inte så bra som de kan vara och det är helt fel match att det blir så i. Vi börjar ganska tamt i första perioden samtidigt som Motala ligger på riktigt högt upp i banan och checkar fast oss gång på gång. På något vänster lyckas vi komma undan den perioden med bara 2-1 underläge, det var bättre än vi förtjänade. Markus gör mål efter en bra kontring där Emil gör sin back och serverar Markus öppen kasse.

I andra perioden höjer vi oss lite och framförallt i slutet av den samma tar vi över matchen, men vi får kämpa och slita för våra mål. Samtidigt som Motala får två väldigt billiga mål, beroende på att vi inte är riktigt på hugget och gör väldigt märkliga misstag. 4-3 underläge inför sista perioden är trots allt ett bra utgångsläge. Emil och Ryssen är målskyttar efter att Lill-Sebbe i sitt andra byte i matchen skojat bort en Motalaback ganska duktigt.

Motala för visserligen 5-3 ganska tidigt in i tredje perioden, men den hockeyn vi bjuder på där är inte bra, vi tappar alldeles för mycket puck i mittzon istället för att få ner den djupt och komma med fart så dribblar vi och tappar pucken och åker på vändningar, då blir det jobbigt att gå ikapp. Vi får ett jätteläge i slutet då vi får chansen att spela 3-6 i 1.30, G är då ett par centimeter ifrån att få träff på pucken med öppet mål, med över minuten kvar. Efter det skapar vi inte så mycket mer.

Vi förlorar tillslut rättvist av den anledningen att man vinner inga matcher i vår serie om man bjuder på så mycket som vi gjorde idag. Bra igår var
Witten och Markus, men bäst var Emil.

----------------------------------------------------------------------------------

Utöver detta så kryssade Arsenal hemma mot Everton, 2-2 efter att Rosicky kvitterat i 92:andra minuten, puh. Den poäng kan blir riktigt avgörande i slutändan. Bra att United tappade poäng också. Mindre bra att Chelsea fick sin uppskjuten, de borde spela alla sina matcher under Afrikanska Mästerskapen.

Riktigt starkt av Nybro att knäppa Tingsryd borta.