söndag 24 januari 2010

HF Linköping-Åseda IF

Vinterstudion är en riktigt bra sak, tyvärr är det allt som oftast som så att man är på resande fot på söndagar och då får alltid radiosporten stryka på foten gentemot Svensktoppen, en av de märkligare saker som finns i Sverige. Hur man kan tycka att samma låt är den bästa under flera år övergår mitt förstånd och det är inte direkt Wonderwall eller Thunder Road som är med och tävlar.

Tack
Patrick för statistiken du tog fram, alltid kul att se.

Linköping borta i eftermiddag, en viktig match då båda lagen står på 20 poäng. Vi har tyvärr haft några knackiga matcher vilket gör att vår målskillnad inte är den bästa, därav ligger vi 9 och inte åtta. Det är fyra poäng upp till Dalen på sjundeplats. Säsongens absoluta dipp kom senast vi var i Linköping, då spelade vi en naiv hockey utan det rätta hjärtat, vi gick bort oss och de fick kontra in mål på mål. Mycket har hänt sedan dess och det ska vi visa idag. Vi har tagit fyra av sex möjliga poäng mot Linköping, men idag ska vi bryta trenden med att hemmalaget alltid vinner.

Linköping har de två senaste säsongerna nått play off till div1, men har i år haft det lite tyngre. Avsaknaden av Jonas Ferm verkar ha varit ganska stor. Dock har laget gått bättre och bättre under säsongen, de inledde sin klättring ett par matcher före oss, men inledde lite tyngre efter juluppehållet. De vann dock i onsdags mot Finspång borta med 4-3.

Vi hade en bra träning i fredags och så vitt jag vet så kommer vi till spel med fullt lag då vi varken har sjukdomar eller skador just nu och det är bara att njuta så länge det håller i sig. Enligt mig och många med mig så gjorde vi säsongens bästa match i onsdags och det är bara att fortsätta på samma linje, extra skönt att vi har fått igång vårt Power Play.

Vi behöver två poäng och vi tror på att vi fixar det.

Övriga matcher idag är,

Nässjö-Motala, säsongens viktigaste match så här långt för båda lagen, vinner Nässjö har de tre poäng till godo i kampen om play off mot div1, vinner Motala så går de om Nässjö. Matchen kan verkligen sluta hur som helst.

Vimmerby-Ulricehamn, Vimmerby är seriens formstarkaste lag och förutom förlusten mot Boro borta för ett par omgångar sedan så verkar de knappt kunna förlora just nu. Hemma har de ännu inte förlorat under säsongen, och bör inte göra så idag heller.

Dalen-Finspång, seriens två formsvagaste lag, men de säljer sig dyrt i alla matcher och här får Dalen gälla som favorit i kraft av hemmaplan, men Finspång krigar verkligen så länge som de är med matchen.

Nittorp-Boro, seriefinal en ganska viktig match, inte nödvändigtvis för tabellplaceringens skull utan mer för att känna att man är där och verkligen kan kriga sig fram till en kvalserie mot Div1. Båda lagen har Div1 som uttalad målsättning så det är lite upptill bevis i denna typen av matcher. Enligt mig är Boro det lite bättre laget, men trots det leder Nittorp serien, vidöppen match.

Jon Sörensson gjorde comeback för
Boro mot Finspång hemma. Perfekt för Boro, dels för att Hjorthed försvinner, men också för att Jon i form är en av seriens bästa spelare, klokare spelare hittar man inte i div2.

---------------------------------------------------------------------------------

Håll ihop kroppen nu Foppa så att det kan handla om hockey inför OS och inte någon av dina skador.

Svenskarna går riktigt bra i NHL, men inte lika bra som Ovetjkin eller världens bästa spelare, Sidney Crosby. Ja han är bäst, inte lika spektakulär som Ovetjkin, men han har fler dimensioner i sitt spel.

------------------------------------------------------------------------------------

Stoke-Arsenal idag, FA-cupen och jag hoppas på och är ganska säker på att många spelare kommer vilas inför de kommande två monsterveckorna. Sagna kommer att vila sin sargade axel, Gallas och Vermaelen borde få vila eftersom de startat i alla matcher av vikt så här långt in i säsongen. Clichy behöver matcher för att komma tillbaks till sitt max. Diabys skada är inte jätteallvarlig, men missar matchen idag och mot Villa, Song är ännu i Afrika med sitt Kamerun. Fabregas kommer garanterat vilas, detsamma gäller Arshavin. Laget borde se ut så här,

Fabianski
Eastmond-Silvestre-Campbell-Clichy
Denilsson-Rosicky-Wilshere
Walcott-Eduardo-Vela

Kan bli ett par ändringar här, men jag hoppas att det blir så här.

Nu ska jag käka frukost.

/#8


2 kommentarer:

  1. Det börjar lukta kval neråt

    SvaraRadera
  2. Och?

    Något du vill förmedla som ingen har uppmärksammat? Eller ser det sämre ut nu än tidigare? Eller är det något som glädjer dig?

    För egen del trodde jag att det var ganska många matcher kvar? Om vi nu hamnar i kval så är det väl något du var väldigt säkert på skulle hända innan säsongen. Så varför finna någon glädje i om det faktiskt blir så?

    För egen del så har jag inte gett upp och skulle vi hamna i kvalet så skulle jag lätt finna styrka i att vi så här långt tagit poäng av alla förutom Boro och Motala.

    SvaraRadera