torsdag 4 november 2010

Två poäng, kunde varit tre!

Lite halv rosslig idag, men inte så att det stör allt för mycket. Däremot har jag lite andra saker jag borde gnälla på, men låter bli så att ni inte ska tröttna allt för hårt på mitt ständiga gnällande.

---

Två poäng igår, det var inte direkt tråkigt på något sätt, däremot vill man alltid ha med sig alla tre när man har en 2-0 ledning inför sista perioden. Det var verkligen de konstiga målens afton igår, dels vårt 1-0 mål som kändes lite halvmärkligt och sen Boros 2-1 reducering, som tar på Frans klubba, är på väg två meter utanför, men träffar Emil i huvudet och in i mål.

---

Just det där märkliga målet ändrade mycket av matchbilden, visst hade Boro haft mycket puck och visst hade de skapat en hel del halvläge, men innan det målet så var vi lugna, spelade med ganska bra kontroll och vågade hålla i. Efter målet blev det stressat och att Boro förr eller senare skulle få 2-2 kändes inte helt ologiskt.

---

Anton Olofsson och Joakim Berggren! Planens två stora aktörer.

---

Tycker samtidigt att vi inte gör någon jättematch igår, vi kan bättre och med den vetskapen så smakar de två poäng nästan ännu lite bättre. Att vi tar en vinst mot Boro, om än på straffar är givetvis mentalt viktigt, nu har vi slagit dem.

---

Förutom Anton och Jocke (kommentar överflödiga) så är Kristian Rautio och Victor Carlsson riktigt, riktigt bra. +Även till Jesper Porsefjord.

---

Riktigt bra tryck på läktaren matchen igenom! Trots det var jag besviken på publiksiffran, vet inte om det berodde på att det var lite Vetlanda/Landsbro folk eller om vi inte lockar mer? Matcherna mot Boro borde innebära 100 personer till. Trots det säsongens i särklass bästa publiksiffra.

---

Skönt viktig match på söndag mot Nässjö och efter den har en tredjedel av serien spelats.

---

Om man bortser från Nässjö-Tyringe igår så var omgången sjuk på så sätt att alla de övriga fem matcherna slutade med uddamålsvinster. I fyra av matcherna så vinner det ena laget den sista perioden med 2-0 och i tre av dessa fallen vänder de också matchen till seger.

---

Alvesta låg under med 2-3 mot Jonstorp på hemmaplan, men efter 2-0 i sista perioden så ser man till att alla tre poängen stannar i Alvesta. Otroligt viktigt för ASK, men samtidigt ruskigt tungt för Jonstorp, som nu har sju poäng upp till fast mark.

---

Exakt samma sak i Vimmerby där hemmalaget låg under med 2-3 inför sista mot Helsingborg, men vänder på det med 2-0 i sista och går därmed upp på samma poäng som KRIF. Att det var Robin Ekström som gjorde båda målen i slutperioden förvånar mig inte alls.

Edit: Lita aldrig på Smålandshockeys hemsida, Vimmerby vann sista perioden med 1-0 och inget annat, Robins första mål kom med knappa minuten kvar av andra perioden.

---

Limhamn ville inte vara mycket sämre borta mot Osby utan via 2-0 i sista perioden så vände man matchen till seger, dock "bara" med 3-2. Detta Limhamn ja, nu står man på 20-18 i målskillnad efter 10 matcher, helt sinnessjukt. Ta bara de tre senaste matcherna 6-3 i målskillnad har gett nio poäng. Mer om matchen här.

---

Kallinge fick "bara" med sig två poäng från hemmamatchen mot Värnamo efter att bortalaget gått ikapp i slutperioden. Därmed har serieledarna numera samma poäng som Vimmerby, nämligen 24. Värnamo fortsätter att gå riktigt bra.

---

Omgångens enda ojämna historia hittar vi i Nässjö där bortalaget Tyringe verkar ha fått upp ångan igen och vann med 0-6. Mer om matchen hittar ni här.