söndag 14 november 2010

ÅIF-JIF

Hade en riktigt bra dag igår (nästan hela dagen), därav blev det heller aldrig någon tid alls framför datorn, skönt.

---

Vet inte om Alvesta har lätt för Värnamo? Eller om man nu faktiskt har har börjat plocka de poäng som deras spel trots allt lovat? Jag låter det vara osagt, men jag skulle inte bli ett dugg förvånad om Alvesta klättrar lite i tabellen.

---

Riktigt kul att se Tre Kronor! När kunde man skriva de senast?

--- 

Jonstorp på programmet idag, laget som vi inledde serien mot, då blev det 6-4 vinst. Mycket har hänt sedan dess, men det lilla man lärt sig om serien så här långt säger att de kommer att sälja sig riktigt dyrt idag. För så är det ju, de har inte klappat igenom någon match, utan så länge som de är med så är de ett stort hot, offensivt har de inte förtjänat sin jumboplats, det är defensiven som har spökat.

---

De senaste två matcherna så har de haft flertalet Rögle-juniorer på lån. Har inte en aning om de åker med upp till Åseda idag? För oss ska det dock inte spela någon roll utan vi ska ut och göra vårt. Det vill säga spela ganska mycket som mot Osby senast, då vi fick med oss farten över hela banan, vilket gör att man hamnar i betydligt farligare situationer i anfallszon och betydligt lättare situationer i egenzon. 

---

Bortsett från våra tre långtidsskadade spelare så kommer vi med fullt lag, inklusive vårt Nybrolån och våra Växjölån.

---

Jonstops fem senaste matcher,

KRIF borta förlust            2-6
Vimmerby hemma förlust 2-7
Alvesta borta förlust        3-4
Helsingborg borta förlust 2-4
Boro hemma vinst*          4-3

*=Efter straffar 

Inte så mycket poäng, men man vann senast och betydelsen av det ska på intet sätt underskattas.

---

Klockan 16.00 är det nedsläpp för denna mycket viktiga match. Den är klart viktig för båda lagen och det lär bli mycket kamp, så ta er till hallen och stötta oss.

---

Kom igen nu Boys!

---

Omgången i övrigt? Ja det är förmodligen varje rundas bästa omgång som spelas idag. Vi har en riktig toppmatch på programmet, en mycket viktig streckmatch kring play off och dessutom två andra bra matcher.

---

Vimmerby tar emot Tyringe i omgångens toppmatch. Innan säsongen tittade man på matchen och tänkte glödhet, numera lite mindre het. Mycket beroende på att Tsos så här långt inte uppvisat riktigt samma klass som de två andra lagen i toppen, men.. Trots det så är matchen av stort intresse och inget snack om att båda lagen innehåller spelare som tillhör seriens absoluta toppskikt. Vinner Vimmerby idag så har nog Tyringes tåg gått om man tänkt sig att vinna serien, då varken KRIF eller Vimmerby kommer att tappa speciellt många poäng framöver. Hemmalaget är favorit, men det finns nog med kvalité i bortalagets trupp att inget kan tas för givet. Intersport bjuder även alla på inträde idag, så det borde kunna bli ganska mycket publik.

---

En riktigt viktig streckmatch utspelar sig i Nässjö, då Osby gästar, en poäng och två placeringar skiljer laget åt och just åttondeplatsen lär det bli kamp om hela vägen in. Senast de stötte på varandra så vann Nässjö efter sudden ett liknande scenario idag vore inte alls otroligt. Dock ska man komma ihåg att Nässjö gått starkt på slutet, medan Osby haft det riktigt tungt. En sak som dock talar för att Osby kan bryta sin negativa svit är att Jani Palmroos är tillbaka i kassen, efter att ha missat ett par matcher.

---

Serieledarna från Blekinge tar emot (den tidigare) muren från Malmö. Det har hackat lite för de våda lagen på slutet, men för KRIFs del så har man mött två bra lag de senaste omgångarna. Limhamn har nog fått en del att fundera på efter att de tidigare 18 (sjukt imponerande) insläppta blivit 31 på bara två matcher. Jag är ganska säker på att hemmalaget tar en stabil seger och fortsätter sin kryssning ifrån 10 av 12 lag i tabellen.

---

Viktiga poäng på spel även i Borohallen. Helsingborg kan via seger mycket väl gå upp på tredjeplats i serien, medan Boro måste vinna för att inte bli riktigt indragna i striden kring en play off plats. När det begav sig i premiären så vann hemmalaget och Helsingborg inledde sin jojosäsong, nu verkar man ha fått lite mer koll på grejerna, i.a.f poängmässigt. Senast trodde jag hårt på Helsingborg, vilket jag egentligen gör idag med, därav vinner förmodligen Boro.

---

Seriefinal i Växjö-ishall idag då Örebro gästar. Det känns som om det är dags att trycka till dem idag, jag tror hårt på hemmaseger.

---

Tung match även på Goodison Park, då Arsenal möter Everton borta, ifjol 6-1 seger, iår? Krysset känns klart spelbart, men då många andra topplag tappade igår så skulle en upprepning av fjolåret sitta riktigt fint.

---

Nu ska jag diska lite.

/#8

7 kommentarer:

  1. Enligt boros hemsida spelas ju den machen på fredag 19 nov. är de fel eftersom du skriver att de står viktiga poäng på spel i boro hallen i dag ?

    SvaraRadera
  2. Och i astrid lindgren land lyckades bortalaget knipa 3 pinnar trots allt! Skönt...

    SvaraRadera
  3. Tyringe gjorde detta med 7 ordinarie spelare borta i skador, sjukdomar m.m! Hockey är härligt!

    SvaraRadera
  4. Boros hemsida har rätt!

    Mycket starkt av Tyringe!

    SvaraRadera
  5. Alltid SKÖNT att åka hem med tre friska poäng från GNÄLLHALLEN(ganska enögda). Tyringe vinner välförtjänt en riktig kämpaseger trots att sju ordinarie borta.

    SvaraRadera
  6. Det är ju så att seriens resultat räknas efter 33 omgångar inte NU.Då skall Tyringe säkert vara i topp.

    SvaraRadera
  7. Hur många var det nu som Tyringe hade borta?

    SvaraRadera