onsdag 3 november 2010

ÅIF-Boro

Började dagen på ett mycket flitigt sätt, med en lång promenad på sex-sju kilometer, efter det en längre frukost och en känsla av ett inre lugn, härligt.

---

Boro väntar ikväll, som alltid speciellt, även om man för varje år som går, får färre och färre spelare som man har någon form av personlig relation med. Det är ju trots allt så att det finns inget värre än att förlora mot ens vänner. Förra året gjorde vi en riktigt bra match mot Boro och tre halvdana, det ledde till noll poäng, idag ska det ändras. Tror inte på allt för mycket mål idag, utan snarare mer kamp, men vad vet jag.

---

Man behöver inte heller titta länge i tabellen för att konstatera att matchen är viktig för båda lagen och att bara det faktumet att vi ligger så pass nära varandra i tabellen som vi trots allt gör borde innebära mycket folk på plats. Boro har annars inlett säsongen lite sämre än jag och säkerligen de själva också trott.

---

Boros fem senaste matcher, 

Osby hemma förlust      3-5
Nässjö borta vinst         3-1
KRIF hemma förlust       3-7
Vimmerby borta förlust 2-4
Alvesta hemma vinst     3-1

---

Precis som oss så saknar även de en hel del folk idag, så att det är folk borta är bara att släppa, det drabbar båda lagen relativt lika.

---

Kom igen nu boys, tagga.

---

Alla till hallen ikväll, 19.00 blir det åka av.

---

Övriga matcher idag,

Omgångens absolut viktigaste match hittar vi i Alvesta, då Jonstorp kommer på besök, att skriva att inget av lagen har råd att förlora är knappast ingen  överdrift. Seger för endera laget och de kan börja kika uppåt och med en följande förhoppning om att slippa kval. Visst är det långt kvar av serien, men att påstå att detta inte är en måstematch vore att ljuga. Hur det slutar? Ganska omöjligt att svara på, men Alvesta får tipset p.g.a hemmaplan.

---

En av omgångens två toppmatcher hittar vi i Vimmerby, då Helsingborg kommer på besök. En match med ett hemmalag som tar sina poäng när de ska ta dem, mot ett bortalag som är seriens gåta, ena dagen riktigt bra, andra dagen inte alls bra. Ett Vimmerby som till matchen har lånat in sin egna produkt i form av backen Patrik Bengtsson från Linköpings J-20. Då Helsingborg imponerade i förra omgången så känns Vimmerby seger ganska troligt.

---

1:an VS 3:an i tabellen stöter på varandra i Kockumshallen Värnamo gästar hemmalaget KRIF. Värnamo som allt mer börjar leva upp till sin försäsong, mot serieledarna som något oväntat tappade poäng senast. Det sistnämnda faktumet är dock något som jag tror att Värnamo kommer att få sota för och därmed tror jag på att KRIF vinner.

---

Nässjö gästas av Tyringe som efter två knackiga veckor vann senast. Nässjö var nära poäng mot Värnamo senast, men har det tufft med målskyttet. Tyringe är helt klart favoriter, men hemma kan Nässjö ta poäng av alla lag. Dock vinner Tyringe idag!

---

En annan viktig match är Osby-Limhamn. Vid bortavinst kan nämligen tabellen spricka på riktigt idag. Osby är dock både svårspelat och svårslaget på hemmaplan och det lär krävas en bra insat av Limhamn om de ska kunna få med sig alla poängen med hem från Osby.

---

Arsenal åker med B-laget till Ukraina idag för match mot Sjachtar Donetsk. Då avancemanget mer eller mindre är klart från gruppen plus att några spelare dras med småskador så kommer det bli en kraftig rotation i laget. Vilket borde innebära att det blir förlust ikväll (?), men jag tror i.a.f på laget och säger att det blir 1-2.

---

Nu blir det lunch.

/#8

5 kommentarer:

  1. KockuMhallen. Inget äss (s), alltså. :)

    SvaraRadera
  2. Haha, jag vann just 50 spänn =) Slog vad med en kompis om att någon skulle påpeka det innan 16.00 =)

    SvaraRadera
  3. Tyringe körde ganska enkelt över Nässjö. Johan Hedman bäst på plan.För en gångsskull i denna serie en mycket bra domare.

    SvaraRadera
  4. Grattis till seger över BORO.

    Ett kommande div 1 lag där tränaren ska avansera till Elitserien och sedan vidare till NHL...eller var det inte så han uttryckte sig?

    SvaraRadera
  5. Boro är för bra för Alstrin!!

    SvaraRadera