måndag 22 november 2010

Äntligen måndag!

Äntligen och äntligen, men just måndagar är allt som oftast en bra dag i mitt liv. Det finns alltid något som samlat damm under helgen som man måste ta tag i och lösa, det är allt som oftast en skön känsla. Säkert många därute som undrar, vad fan menar människan? Det är möjligt att jag inte har en aning om det själv, men jag gillar måndagar, det är som att öppna ett nytt kapitel och i min ibland kanske väl optimistiska livssyn så kommer det alltid att hända något bra eller i.a.f oväntat under veckan.

---

Måndagar är även dagen då man får vända blad, då man får gå till träningen och först springa av sig all frustration, för att efter det ge sig ut på isen och åka av den. Även här vänder man blad och får en omstart, något som alltid är lättare om man förlorat, inte roligare, men lättare. För vinner man så svävar man gärna iväg lite, tycker att man är lite bättre och alla andra lite sämre. Vid en förlust så är man förbannad i hela kroppen, hederssamma förluster? Det finns inget värre, jag blir hellre förnedrad, än medverkar i en jämn match där jag förlorar. En förlust får dig att vilja glömma det som varit, mer eller mindre nollställd startar man om veckan, det ska nämligen aldrig få hända igen, man ska aldrig förlora igen. Klart att det händer, klart att det kommer att fortsätta att hända så länge som man spelar hockey eller yatzy, men trots det så ska det aldrig få hända igen.

---

Elitens elit äger just nu i gästboken, de är alla en del i tv4 program, "så mycket bättre". Alla vet de bäst, de vet inte direkt vad som är fel, vad som ska göras bättre eller hur man ska förändra saker och ting, men tro mig, det gör ingenting. Inte för dem i.a.f för de får ägna sig åt det roligaste de vet i livet, leta fel. Finns det inga direkta fel så hittar man dem, finns det fel så ska man riva upp allt vad organisation heter. Samtidigt förstår jag dem, enda sättet att få må lite bättre och att få addera lite glädje till sina egna ganska intetsägande liv är att andra också är dåliga och mår dåligt.

---

Om vi förtjänar delar av kritiken? Klart att vi gör, men det är inte poängen, utan poängen är att det inte finns några nyanser i kritiken. Hand upp den utomstående och objektiva person som inte trodde att de fem lag som just nu slits mellan hopp och förtvivla i kampen om att undvika kval, men samtidigt också om drömmar om den sista play off platsen mot div1, är just de fem lag som alla trodde skulle vara där nere? Det kommer bli ett 33 omgångar långt krig.

---

Det låter lite liknande på flera andra håll som t ex, Värnamo där jorden håller på att gå under just nu, samma veva var det i Tyringe för två veckor sedan, två vinster och allt det var glömt. I Osby så är det tränarens fel att det går dåligt, samtidigt som att det är fel på nästan hela truppen. Samma tränaren och samma trupp var nära himmelen för ett par veckor sedan. Fascinerande på alla sätt och vis, människan är fantastisk. Nu är jag ingen omedveten person, jag vet att man ibland kommer till vägsände, men det är lika roligt, som tragisk att se hur ofta olika lag kommer till vägsände under varje säsong, om man frågar rätt (fel) personer.

---

Ogillar skarpt när Arsenal förlorar, det utestänger mig från halva internet, bara för att man ska slippa läsa om matchen. Dålig förlorare, ja! Medgångssupporter, nej! Finns liksom ingen anledningen att ge sig ut och läsa onyanserad dynga från personer som bara ser att det blev förlust med 3-2.

---

Nu blir det heldag matte.

/#8

9 kommentarer:

  1. Till Victor tränarens fel att bänkar de bästa spelarna och köra på 2 femmorna de blir trötta och blir inte så bra till slut .

    SvaraRadera
  2. Gäller vilket lag? Har lite svårt att se att någon tränare bänkar de bästa spelarna? Klart att det händer att fel spelare bänkas, men knappast att det alltid händer och många gånger så skiljer det så pass lite på sjätte/sjunde forwarden, fjärde/femte backen att det egentligen inte spelar så stor roll för lagets prestation vem man väljer. Dock tycker man som spelare att det är viktigt, där har tränarna en viktig roll i att förmedla varför man gör sina val. Inte under matchen, då måste fokus vara på spelet och på de som faktiskt spelar.

    Självklart kan det vara ett problem om man för tidigt i matcherna tvingas gå på lite folk, men samtidigt gäller det också att få med sig poängen hem, det är ingen lätt balansgång.

    SvaraRadera
  3. Koas i HC dalen?

    en av nyckelspelarna de senaste åren, Jesper Hedell har tydligen brytit sitt kontrakt efter att under längre tid fått ska ha fått skulden från tränarnas sida att inte laget spelat bättre, Nyförvärven Sebastian Karlsson och Christoffer Lejon har även de lämnat laget. Frågan är om klubben kan blunda, man har spenderat mycket pengar på årets trupp och nyförvärv.
    och att man gav Maths Karlgren nytt förtroende som tränare visar sig nu som ett stort misstag,
    Förlusten igår mot jumbon Kållered lär inte stärkt hans förtroende.

    SvaraRadera
  4. Jimmy: Att Hedell bryter sitt kontrakt kan endast ses som positivt för HC Dalen.

    SvaraRadera
  5. Joel & Jimmy K

    Finns givetvis två sidor av alla teser, bara att hoppas att grabbarna i laget kan vända på steken och börja plocka fler poäng...

    SvaraRadera
  6. viktor viktor viktor, dags att kliva ur din bubbla, inse hur kass du och laget faktiskt är. Berggren, Emil och Ryssen håller diiv2 klass allt annat är bara att kasta på tippen.

    SvaraRadera
  7. konstigt att de ligger där de ligger då om resten av truppen inte håller div 2 klass ???????????

    SvaraRadera
  8. Huligantanten från Nässjö florerar just nu på många bloggar och forum!

    SvaraRadera
  9. Till Jimmy k
    Sen när i helvete är Jesper hedell en
    Nyckelspelare i dalen?? Har aldrig varit och
    kommer aldrig att bli heller med sina många
    och onödiga utvisningar.

    SvaraRadera