söndag 7 november 2010

NHC-ÅIF

Efter att ha växt som attan de sista månaderna så har bloggens läsarantalet varit ganska mycket lägre varje dag, kontra förra veckan. Hoppas bara att det hänger ihop med att jag var sjuk i slutet av förra och början av denna. Tolkar det dock som ett tecken på att jag måste bli bättre, därmed ska jag vara lite bättre idag.

---

Haft en bra helg, på så sätt att man verkligen har fått ladda skallen efter de tunga veckorna som varit. Inte direkt som så att man vill påstå att man är redo för att snacka integraler imorgon, men det är bara att försöka.

---

Nässjö på bortaplan väntar idag. Efter det så kommer vi att ha mött alla lagen i serien, m.a.o så är det först efter idag som det egentligen är något sånär lönt att titta i tabellen. Då jag har fuskat och kikat lite i densamma så konstaterar jag dock att vi står på samma poäng. Att det laget som vinner idag har riktigt bra slagläge på Play Off medan det laget som förlorar idag, fortfarande har ett vettigt utgångsläge, men samtidigt får kika lite oroligare bakom ryggen.

---

Nässjö är förmodligen det laget som vi har bäst koll på av alla lagen i serien. Om det är en fördel? Inte egentligen för de har precis lika bra koll på hur vi spelar. Spelare som Gresell och Bergqvist tillhör definitivt de spelare som jag mött flest gånger som hockeyspelare, pojklag, juniorlag och A-lag. Vi har redan hunnit med att stöta på varandra i två matcher i år, visserligen träningsmatcher, men de matcherna har varit allt annat än välspelade från något av lagen. Det lär bli mer kamp än skönspel, blandat med en del individuella prestationer, det är så det brukar se ut.

---

Nässjös formkurva ser ut som följer,

Boro hemma förlust             1-3
Jonstorp borta vinst             4-3
Helsingborg hemma förlust  4-5
Värnamo borta förlust         1-2
Tyringe hemma förlust        0-6

Bortsett från senaste matchen så följer de seriens givna mönster, oavsett om man vinner eller förlorar så gör man det väldigt knappt.

---

Vi kommer stärkta till matchen efter vår vinst senast mot Boro. Matchen idag är väldigt viktig att säga någonting annat vore att ljuga. Vi kommer till spel med nästintill identiskt lag som mot Boro senast, minus Tim. Kom igen nu Boys, det är allt skönare att vinna. =)

---

Omgången i övrigt är en omgång som mycket väl kan skapa en ordentlig spricka i mitten av tabellen. Då topplagen har hemmamatcher mot lagen på den undre halvan. Även om jag så här långt in i serien har lärt mig att inga matcher är givna på förhand.

Helsingborg tar emot jumbon Jonstorp hemma idag. I bästa fall så kommer hemmalaget att kunna ligga femma efter den första rundan, inte dåligt, men jag tror att de själva ser det som en liten missräkning, dock är det långt kvar av serien. Jonstorp är just nu av avsågade och skulle behöva några trepoängare för att få lite kontakt, kan den komma idag? Är det i någon match den skull kunna komma så är det idag, då Helsingborg tidigare haft problem med ödmjukheten. Samtidigt är det derby, det borde betyda full laddning. Allt annat än seger för hemmalaget vore en skräll.

---

Osby åker till Blekingeland för match mot serieledarna KRIF, man gör det utan Palmroos i målet, chanslösa? Inte chanslösa, men jag har lite svårt att se att de ska kunna rubba KRIF i Kockumhallen. KRIF leder serien, men har inte tagit någon trepoängare de två senaste matcherna, samtidigt så har man inte heller förlorat. KRIF behöver vinna idag om de vill behålla ledningen över tid, då de inleder nästa runda med flertalet tuffa matcher.

---

För Alvesta som kommer till match stärkta efter vinsten senast, väntar en tuff uppgift i form av match mot Tyringe i Tyrs Hov. Hur mycket har segern senast gett mentalt? En seger kan ibland betyda allt för ett lag och det har garanterat stärkt Alvesta. Dock verkar Tyringe vara på gång igen och har en högre grundkapacitet. Allt annat en hemmaseger skulle vara en skräll, speciellt med tanke på att Tyringe behöver tre poäng för att inte tappa allt för mycket på de två lagen i topp.

---

Omgångens intressantaste match på förhand hittar vi i Limhamn, där Vimmerby gästar och ska försöka uppnå något som väldigt få lag klarat av, göra fler än två mål mot Limhamn. Det ska bli intressant att se vad en sådan här match kan tänkas bli då det kanske är seriens bästa offensiv (några till som utmanar) mot seriens bästa defensiv (inga som utmanar just nu). Vimmerby är min favorit i matchen, även om Limhamn visat att de kan plocka poäng av alla lag.

---

Arsenal har den dåliga smaken att efter många lördagsmatcher denna vecka spela på söndagen. Newcastle gästar Emirates och allt annat än tre poäng för hemmalaget vore en stor personlig besvikelse.

---

Nu blir det en promenad.

/#8

3 kommentarer:

  1. De såg då verkligen inte ut som om de va en viktig match ikväll... Skäms!

    SvaraRadera
  2. Hur kunde ni förlora mot ett sådant "skräplag" efter era stronga insatser tidigare?

    SvaraRadera
  3. Dom vet nog om att dom gjorde en dålig match inget man behöver tala om. Alla är nog ganska besvikna på sig själva. Sen är de ju så tragiskt att alla ska slåss och hålla på att tjabba så dom får lämna isen, Man vinner ju inte matcher på att bete sig på de viset....

    SvaraRadera