torsdag 11 november 2010

Tar tag i det igen!

Efter tunga uppmaningar från JB:s mamma och Filip Nilsson i Osby så gör vi en återstart i bloggen. Har faktiskt inte haft något sug alls. Anledningen är helt enkelt den jag nämnde i måndags. Det måste vara roligt och så tråkigt som hockey var i söndags har det nästan aldrig varit.

---

Då var det stor skillnad ikväll, för idag var vi riktigt bra! Vi hade tre femmor som fick bra snurr i anfallszon idag, med kedjan Grenholm-Layne-Porsefjord som matchens bästa. Ständigt farliga och ständigt skapande av chanser, de gjorde tre mål och samtliga tre var riktigt snygga.

---

Samtidigt var inte Osby ofarliga på något sätt utan hade sina chanser speciellt under andra perioden, men då klev JB verkligen fram och vann målvaktsmatchen ganska så klart. Under tredje perioden så var jag faktiskt aldrig direkt orolig då Osby tappade lite fokus och riktade merparten av det mot den randige.

---

13 poäng, niondeplatsen och bara en poäng upp till åttondeplatsen och Play Off mot div1, samt att vi drygade ut avståndet till Alvesta till sex poäng. Väldigt viktig match på söndag då Jonstorp gästar oss.

---

Bortsett från att Nässjö gick ikapp sent mot Limhamn i en extremt svängig match där Limhamn bl a ledde med 4-0, så gick resultaten vår väg ikväll. Limhamn som tidigare var rena muren i serien har de sista två matcherna släppt in väldigt mycket mål.

---

Alvesta var på väg att skrälla borta mot Helsingborg och ledde med 2-0, men förlorade matchen i matchens sista minut och fick vända hem till Småland med noll poäng, givetvis riktigt tungt efter en förmodat stark insats.

---

KRIF tog en vad det verkar en stabil 4-1 seger borta i toppmötet mot Tyringe. Detta gjorde att KRIF drygade ut serieledningen från en till två poäng.

---

Vimmerby tog sin andra raka seger i sudden, den här gången borta mot Värnamo. Det tog bara sju sekunder in i förlängningen innan matchen var avgjord till bortalagets fördel, som därmed är två poäng efter KRIF, men samtidigt har man hela fem poäng ner till trean Tyringe.

---

Jonstorp gjorde precis som i förra matchen mot Boro och plockade två av tre poäng. Mönstret i matchen var också till stor del detsamma, då hemmalaget ledde länge, men två mål i slutet gjorde att Boro kunde åka hem med åtminstone en poäng. Precis som i matchen mot Helsingborg så hade Jonstorp lånat in ganska många spelare från Rögles J-20 lag.

---

2-0 segrar för både Växjö och Arsenal ikväll, som sagt inte mycket att klaga på i afton.