måndag 15 november 2010

Obra, riktigt obra!

Har lite rast från matten och börjar skriva några rader, mattematiken alltså ingen lätt sak, inte någonstans. Siffrorna som brukade vara min grej, de existerar inte längre och det är både tråkigt och ganska jobbigt.

---

Ja vad kan man skriva om matchen igår? Skulle kunna nämna att hockey är en kampsport, att man får svårt mot alla lag om man inte är beredd att spela med hjärtat utanför tröjan. Serien är så pass jämn, inget lag har gett upp på förhand och är man inte beredd att ta kampen så kommer förlusterna. Det vore orättvist att hänga alla för att de inte krigade, det är verkligen inte det jag är ute efter, men vi blev för utdragna och vi blev väldigt stillastående. De två sakerna gjorde att vi egentligen aldrig kom i de lägena vi vill komma i. Utan fart så blir man väldigt lättlästa, man får inte de rätta vändningarna eftersom vi oftast lämnade puckföraren åt sitt öde.

---

Två av de tre senaste matcherna har sett ut lite på samma sätt, vet inte om tuppkammen hade växt sig lite väl hög efter säsongens bästa 60 minuter nere i Osby? Vad jag vet är att det inte ger någonting att gräva ner sig, det finns liksom ingen tid för det. Vi var riktigt bleka igår, vi tog noll poäng, det räcker där. För när man väl kommit dit så återstår bara, vad gör vi, så att detta aldrig händer igen? Alla spelare har ett ansvar och alla måste ta det ansvaret.

---

Vi var egentligen aldrig nära att gå ikapp, även om vi fick en fin inbjudan i slutet av andra perioden och början av tredje, med upp mot fyra minuter i 5-3, men bara ett mål som föjd. Tycker inte att det fanns någon som stack ut och var en stor plusvariant igår, så det är bättring för alla som gäller.

---

Åkte nog på en av karriärens tyngsta tacklingar igår, ujuj vilken propp det var. Ostadiga ben och ganska många delar av kroppen som inte mår så bra blev resultatet. Såg honom komma, men jag valde att gå för pucken, vilket jag lyckades med, men efter det hann jag aldrig försvara mig.

---

Träning ikväll, vilket är skönt, då hinner man inte fundera så mycket mer, utan det är bara att köra igen. Då vi inte spelar på onsdag, så skulle jag inte bli direkt förvånad över om vi får oss en rejäl omgång med skridskor på dagens träning. Innan isen så blir det dock intervaller i spåret.

---

Gårdagens resultat gör att serien lever!

---

Det finns inte längre något avsågat lag, samt att Limhamn och Tyringe såg till att de två lagen i toppen inte fick springa iväg, kul!

---

Gårdagens bästa publiksiffra hittar vi i Vimmerby, där 874 stjälar hade tagit sig till matchen, givetvis en bra siffra, även om man kan tycka att ännu fler borde kunna ta sig dit, dels för att det var en riktig toppmatch, men framförallt för att Intersport i Vimmerby bjöd på inträdet.

---

Starkt av Tyringe att vinna borta mot Vimmerby, men jag är nog mer frågande till vad som hände i Blekingeland? Hur kunde Limhamn åka dit och vinna med 6-3? På förhand en omöjlighet om ni frågar mig, kanske inte att de vinner, men resultatet? Även här är jag precis som KRIFs egna hemsida lite besviken på publikintresset, 546 personer som kommer och ser serieledarna, mot ett av seriens fem bästa lag, lite dåligt. Eller tycker publiken att det är en för lång transportsträcka innan play off och kvalserien?

---

Förvånar mig inte alls att Nässjö och Osby tog matchen till straffar, känns som två väldigt jämna lag. Därmed så har nu Nässjö två poäng ner till Osby på niondeplatsen och vi har dämed tre poäng upp till play off, men också bara tre poäng kvar till kvalstrecket.

---

Var egentligen bara en sak som var bra igår, att Arsenal lyckades vinna med 2-1 borta mot Everton, samtidigt som Chelsea föll hemma mot Sunderland. Bara två poäng upp och på lördag väntar tre lätta i derbyt mot Tottenham.

---

Har varit hemma ett tag redan, så nu blir det ett varv till stan.

/#8

7 kommentarer:

  1. Nä de har du rätt i inget att prata om. hoppas på bättre på Söndag. bara ta nya tag och komma igen för ni har visat att ni är bättre än så här. Synd bara att de inte kommer några till matcherna för bland publiken är de glest. kanske dax att göra en sponsorbjudning här med så ögonen kommer upp att de är kul med hockey.För visst skulle ni tycka de va roligar me fulla läktare?

    SvaraRadera
  2. Publiksiffran i Kallinge kan nog förklaras på ganska många sätt men jag gör ett par-tre försök:

    1. Precis som du säger så känns seren lite halvt avslagen, Kallinge leder och åtta lag går till kval. Limhamn är inget lag som höjer pulsen nämnvärt även om de ligger på den övre halvan.

    2. "Nya" Tre Kronor möter Fnland samtidigt i Karjala Cup, känns som att den turnerngen för första gången på ett tiotal år har blivit i allafall halvintressant igen.

    3. KRIF Två, som är Andralaget som spelar i Div 3G och leder densamma och som består av, i stort sett, bara spelare som har KRIF som moderklubb, lockar 250-300 åskådare per match och kan således göra att intresset totalt sett ökar för hockeyn men minskar vid enstaka matcher.

    SvaraRadera
  3. Och Åsedas snitt ligger på..?

    SvaraRadera
  4. Kolla in vår hemsida eller blogg (I bloggen kan du se alla erbjudande), prisgaranti på hälsokost & Sport Nutrition! Beställ idag, skickas imorgon!

    Mvh
    Nutrixpress.se
    Nutrixpress.blogg.se

    SvaraRadera
  5. Självklart skulle vi vilja spela inför fulla läktare, problemet med Enkronan (om det är vad du föreslår?) är att mängden företag är ganska liten och risken finns att det mer eller mindre skulle bli en förlustaffär för oss som förening. Jag inser givetvis att det finns ett mervärde som inte bara är ekonomiskt, men det är helt klart ett dilemma. Som jag nämnt tidigare så är snittet något högre i år än under förra säsongen.

    Det var riktigt imponerande att KRIF två har de siffrorna. Det finns givetvis skäl till siffrorna, det gör det alltid och inget snack om att det finns ett stort intresse kring KRIF.

    Vad menar du med din fråga? Att du är bitter för att jag tyckte att Vimmerby borde dra mer folk när de möter ett topplag och inträdet är gratis? Eller att du är bitter för att jag blev lite besviken på KRIFs siffror utifrån vad de uppvisat under tidigare omgångar? Ser inte riktigt vad detta har med vårt snitt att göra, men det ligger runt 180.

    SvaraRadera
  6. Ett snitt på 180 är ju inte mycket att hänga i granen. Men ni har ju en engagerad klack (om än liten) i alla fall och det är inte alla som har med större snittsiffror ens. Sånt borde dra lite på mungiporna i alla fall.

    /Jorma

    SvaraRadera
  7. Jag vill bara tillägga att jag skrev endast kommentaren gällande publiksiffrorna i Kallinge och inte något av de andra

    SvaraRadera