onsdag 24 november 2010

KRIF-ÅIF

Stack ut för 20 minuters sedan (07.05) för att skrapa bilen, vilket dock visade sig helt onödigt. Räckte med att borsta lite snö, kändes som om man blev tungt bestulen på 10 minuters sömn, men samtidigt samlade man tunga pluspoäng på sambon så det må det vara värt.

---

Kallinge/Ronneby och tillika serieledarna borta idag alltså, det blir inte tuffare än så. Av alla matcher i serien där ganska många lag är riktigt bra, så är KRIF tuffast att möta. Mycket av det beror givetvis på att de har ett bra lag, speciellt offensivt sätt, men anledningen som som gör att de känns hetast till att gå upp från vår serie just nu är att de till i år har bättre koll på sin defensiv. De imponerade under matchen i Åseda med att genomföra matchen på ett disciplinerat sätt, även om de slarvade lite. Det jag vill komma till och det jag nämnt förut är att de försökte vara konsekventa på ett sätt som inget annat lag klarade av att vara mot oss i första rundan. De höll sig till sin gameplan mer eller mindre matchen igenom.

---

För vår del så gäller också att vi är konsekventa, att vi undviker de dippar vi haft i matcherna på slutet. Det fungerar lika illa att släppa in tre mål på fem minuter som att släppa in tre mål i eget power play, givetvis självklarheter. Det är förändringar i två av tre formationer till matchen idag och enbart Laynes femma är orörd. Åberg gör säsongsdebut i matchtruppen och därmed är man bara näst äldst i laget idag.

---

En annan sak som givetvis är extremt viktig idag är att vi inte gör som i Åseda och bjuder KRIF på fyra-fem mål genom väldigt dåliga beslut. För ger man dem lägena så smäller det allt som oftast.

---

KRIFs fem senaste matcher har gett följande resultat,

Värnamo hemma vinst*    3-2 
Osby hemma vinst           6-0
Tyringe borta vinst          4-1
Limhamn hemma förlust  3-6
Nässjö borta vinst           9-1

*Vinst efter straffar.

Plumpen är givetvis Limhamn i förra hemmamatchen, men då ska man också komma ihåg att Limhamn kom från två riktigt risiga insatser och studsade tillbaka i just den matchen.

---

Kom igen nu boys, tagga!

---

Övriga matcher i matcher i omgången bjuder på en hel del av intresse,

Viktigaste matchen utspelar sig bara 2.5 mil från där jag befinner mig just nu, nämligen i Alvesta där Osby kommer på besök. I deras senaste möte så vann Osby i sudden och det är väl inte en allt för vågad gissning att det kan bli något liknande idag. Osby är inne i en riktigt tung period, men har här chansen att få lite luft ner till det understa strecket. Samtidigt så kan Alvesta tighta till serien ordentligt vid seger. Matchen känns riktigt vidöppen. 

---

En annan högintressant match för vårt öde utspelar sig i Jonstorp, där numera nästjumbon tar emot serietrean Tyringe. Jonstorp som är ett pånyttfött lag sedan förre Rögle spelaren Peter Lundmark tog plats i båset, kan de störa Tyringe idag? Förmodligen kan de det och faktumet att Tsos kommer till spel utan nio spelare minskar inte den möjligheten. Trots att Jonstorp känns väldigt på gång, så tror jag att Tyringe åker hem med allt tre poängen.

---

Serietvåan Vimmerby gästas idag av Nässjö. Senast de stötte på varandra så blev det aldrig någon match utan Vimmerbys förstalina hade stor show, repris idag? Nässjö som åkte på en riktig smäll mot KRIF i förra omgången får nog svårt att studsa tillbaka här. Dock så ska man inte underskatta betydelsen av att man faktiskt åkte på storstryk senast mot Vimmerby. Vimmerby spelarna vet nämligen om detta.

---

Ska fem lag rycka ordentligt i toppen idag? I matchen Helsingborg-Värnamo så kommer det vid hemmaseger skilja sju poäng mellan femman och sexan. Bortalaget är inne i en tung period just nu och har inte tagit någon trepoängare sedan omgång nio. Dock har de tagit tre av de fem senaste matcherna till sudden eller straffar. Helsingborg som gjorde en ganska blek match mot oss i söndags, är ett betydligt mycket bättre hemmalag en bortalag. Jag tror rätt hårt på hemmaseger idag.

---

En annan på förhand öppen match utspelar sig i Landsbro där Limhamn gästar. Man ska inte underskatta bussresans betydelse i den här matchen då det trots allt är onsdag och ett X-antal timmar i buss för Malmölaget. Boro känns annars lite på gång efter en ganska tung period och jag skulle inte bli förvånad om det slutar med hemmaseger här.

---

Nu ska jag räkna matte.

/#8 

6 kommentarer:

  1. Ser framemot en trevlig match i Kockumhallen ikväll. Och hälsar er varmt välkomna!!

    SvaraRadera
  2. Christobal Huet var alltid helt okej i grundserien, men räckte inte riktigt till i slutspelen! =)

    Tack så mycket!

    SvaraRadera
  3. Ska Lakers spelarna inte spela med er mer eller? dom va ju inte me i söndags och inte i kväll heller. eller kommer dom igen ?

    SvaraRadera
  4. Tanken är att de ska vara med igen, men det är inte rimligt att de spelar fyra matcher i veckan, varje vecka. Samtidigt så leder Växjö sin serie J-20 Elit södra.

    Situationer kan förändras, beror mycket på skador i både vårt och Växjös lag. Vet inte hur många matcher de kommer att spela för oss, men 10-12 stycken känns nog ganska rimligt.

    SvaraRadera
  5. Imponerande att du orkar lägga så här mycket tid inför en match som ni kommer att åka på stordäng.

    Välkommen till Kockumhallen.

    SvaraRadera
  6. Hoppas det gick bra med 21an. Såg otäckt ut från läktaren!!

    Tack för en bra match.

    SvaraRadera