tisdag 22 juni 2010

Tagit lite tid

Började dagen med att sova lite för längre, trots att jag hade ställt klockan, måste tydligen ha stängt av den...

---

Imorgon ska jag till
Alvesta och delta i en workshop på Finnveden. Lite ringar på vattnet efter Examensarbetet där vilket givetvis är kul och ett tecken på att man gjort ett bra jobb.

---

Dock ska jag vara där vid 08.00 och under Eftermiddagars veckorna har man inte de bästa sovrutinerna.

---

Nästa vecka kommer det att vara ett seriemöte och då kommer också spelordningen i vår serie att klubbas. I det preliminära förslaget så verkar det faktiskt som att man har lottat till skillnad för i allsvenskan där de suttit och parat ihop de mest intressanta matcherna i den första omgången för att öka intresset. Lovar att återkomma efter den 29 juni med resultatet av seriemötet.

---

För egen del skulle jag vara väldigt nöjd om det låg kvar som nu med
Helsingborg borta i premiären och att det är en söndag. Helsingborg känns som ett av få lag som man verkligen vill möta en söndag, då resorna över lag är ganska korta i år.

---

Det jag misstänker komma vara uppe till diskussion är nog missnöjet från vissa lag som fått de "tippade" topplagen borta två gånger och bara hemma en gång. Visst det kan verkligen avgöra hela seriens utgång, men just nu är det bara
KRIF och Tyringe som kan känna sig "säkra" på en play off plats och att då prata om lätta och svåra matcher känns lite fel. Sen är jag medveten om att lag som Boro och Vimmerby långt ifrån har värvat klart och ska fylla på i sina trupper, men det kommer nog inte hinna ske i tillräckligt stor utsträckning innan matcherna är lagda.

---

Hade ett samtal igår med en fd lagkamrat. Han var lite orolig över att vi kommer ställa ett väldigt ungt lag på benen i vinter och vi pratade en hel del om det, lugnade väl honom efter ett tag, men vi konstaterade i.a.f att det kommer blir riktigt intressant i vinter, med ett par lag som satsar rejält, ett par som förmodligen inte kommer bli bättre än förra året och ett par som kanske kommer att bli sämre (som vanligt då).

Till det roliga och något vi kom in på då vi berörde vårt unga lag. Gällde en match mot
Nässjö-j20 på den tiden som vi mer eller mindre hade hela A-laget i J-20 och tackade nej till att avancera i seriesystemen (med J-20) just av den anledning. Vi inledde matchen riktigt bra (som alltid på den tiden) och gjorde både två och tre noll. Nässjö åkte omkring som bålgetingar(som alla juniorer) och vi stod mest och väntade ut dem och sen vände vi på spelet och kontrade in mål på mål. Precis efter att vi gjort 3-0 skriker en kille i Nässjös-bås, "Helvete killar vi måste kämpa mer".

Vi bröt ihop i vårt bås då vi tyckte att det var det ända de gjorde, kämpade.

---

Nyhetstorka? Ja en aning =)


---

Fler och fler scoutrapporter strömmar in inför draften. det roliga är att det skiljer otroligt mycket mellan de olika tidningarna och organisationerna som rankar spelarna inför draften.

---

Vem ska man lita på? Ingen egentligen, för det brukar alltid skrälla ganska friskt. Tre-fem svenskar i andra rundan känns dock väldigt troligt. Att en
Brynäsare kommer gå först också väldigt troligt, mer om detta längre fram i veckan.

---

Sista omgången i VM inleds idag med bl a Frankrike, ska bli mycket intressant. Fransmän är verkligen världsmästare på att strejka. Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det är lite skönt att en av upprorsledarna William Gallas kommer lämna Arsenal. Han verkar ha ställt till med ganska mycket problem under sina år i norra London och är dessutom nästan lika girig som Cashley Cole.

---

Nu ska jag käka lite innan jobbet.

/#8

3 kommentarer:

  1. vem var den orolige? :)

    SvaraRadera
  2. Haha vilken legend han i Vimmerbybloggen är som har ändrat sitt inlägg efter att du kommenterade, vilken nolla.

    Du äger honom idag!

    SvaraRadera
  3. Haha är det så Mats? Lite tragiskt att det sitter en styrelsemedlem i Vimmerby och försöker smutskasta någon som gör och gjort jäkligt mycket för hockeyn i Åseda och för intresset för hela div2.

    SvaraRadera