onsdag 23 juni 2010

Midsommar

Kort vecka med bara tre arbetsdagar, men idag har det varit en riktigt lång dag. Gick upp vid 06 och tuffade till Alvesta och efter ganska djupa diskussioner där under nästan fem timmar så var det dags att köra tillbaks till Åseda och till PG.

---

Blir
Växjö imorgon och sen vidare till Uppsala på fredagsmorgon för midsommarfirande.

---

Kan meddela att det nu är helt klart att backen
Emil Johansson kommer att få en permanent plats i A-truppen. Emil som är den största talangen som jag upplevt i Åseda under mina unga år i livet, ingick mer eller mindre permanent i truppen under andra halvan av förra säsongen, trots att han då egentligen tillhörde U-14.

Han har verkligen alla förutsättningar att nå så långt som han själv vill med sin karriär förutsatt att han får vara skadefri.

---

Lägger som vissa kanske misstänker magiskt många timmar på att bevaka vad som händer inom hockeyn. Är det för att alla visste om vilken hektisk dag jag hade som man fick för sig att fixa en hel drös med övergångar och kontraktsförlängningar just idag? Det är mitt huvudspår just nu i mitt konspiratoriska huvud.

---

En hel del tunga kontrakt inom serien under dagen.

---

Tyngst av alla? Frågar ni mig så är det att
Christian Widéen skrivit på ett nytt kontrakt med Vimmerby. Det är väl inget snack om att han förra säsongen (precis som under många säsonger före det) tillhörde seriens absolut bästa backar och det är givetvis väldigt viktigt för Vimmerby att få behålla honom. Sen att han är Vimmerby kille och en kulturbärare gör det än viktigare att han kritade på.

---

Tyringe har värvat centern Jonas Elofsson ifrån Rögles-SuperElit och de ska därmed bara in med en center till för att ha värvat klart.

---

Jonstorp värvar tungt och rutinerat ifrån Kristianstad i.o.m värvningen av forwarden Tomas Andersson. Tomas har producerat 190 poäng på 210 matcher i Div1 E-F genom åren och kommer givetvis bli ett riktigt bra tillskott i Jonstorp. Dessutom har man värvat back Nicklas Carlsson ifrån div3 och Lysekil.

---

135 tröjor sålda för
KRIF, det tickar på i en jämn ström.

---

Missade en sak igår och det gällande att
Västerås plockade till sig centern Peter Tsimikalis som förra året spelade i Växjö. Klockers som tredje/fjärde center, nu vill Västerås använda honom som ett offensivt vapen. Grym tekare, riktigt bra i box play, men inget vidare på skridskorna. Jag har svårt att se honom gå över 30 poäng oavsett vilken roll han får.

---

Riktigt skönt att
USA gick vidare i VM, inte för att jag håller på dem, men det hade varit för jäkligt om de missat, med tanke på de katastrofala domarinsatser som de drabbats av under turneringen.

---

Domarna i VM forsätter verkligen på den inslagna vägen och är under all kritik. Speciellt alla dessa röda kort, fattar ingenting.

---

Vilken jäkla tennismatch i
Wimbledon tur eller otur att man missade den.

---

Nu ska jag leta mig mot sängen och kika på NHL awards.

/#8

2 kommentarer:

  1. haha skön han i vimmerbybloggen verkar vara. skriver att widéen är en spelare som alla motståndare hatar. varför skulle någon hata honom? överspänd lite för mycket den där vimmerbykillen. tar sig själv på lite för stort allvar.

    SvaraRadera
  2. haha ja humor. Fredrik Jaensson är en spelare man hatar, men det är för att han är ett svin på isen. Wideen är mer som vår Tulle, bra och ingen man hatar.

    Boro är ganska nära med en tränare och en bra forward.

    SvaraRadera