torsdag 16 april 2009

Upptaktsmöte

30 stycken var vi på mötet igår vilket får ses som väldigt bra. Farsan snackade lite inledningsvis om diverse saker, det bästa var att ispremiären skulle ske redan i slutet av augusti till hösten istället för som brukligt andra helgen i september. Ferna tog vid och pratade om vikten av att komma förberedda till hösten. Gör vi inte det har vi inte i tvåan att göra vilket alla var väldigt införstådda med. Vidare så kommer vi att träna måndagar, onsdagar och torsdagar gemensamt där spänst och kondition kommer stå i centrum inledningsvis. Utöver det ska alla köra minst tre gympass i veckan.
Mötets gladaste nyhet var dock att Andreas "G" Gustavsson skrivit på för ett år till. G var kanske lagets bäste spelare före jul innan han bröt båtbenet. Med Håkan och G på plats så har vi två mycket bra centrar klara tidigt, viktigt. Får jag vara lite självisk också, så gynnar det mig mycket då vi minst blir två i Växjöbilen. Att åka ensam hade varit tristess till max.

Nittorp, HF Linköping, Vimmerby, Boro, Dalen, Nässjö, Finspång, Motala, Ullricehamn(Inte Skara som någon var snabb att påpeka:P) och Åseda. Det blir serien nästa säsong. Nässjö, Vimmerby och Boro mötte vi på försäsongen, dock är det stor skillnad på försäsong och serie så det går inte att jämföra styrkeförhållanden på ett rättvist sätt. Vet inte om det var bra att få Ullricehamn eller Skara. I år var Ullricehamn bättre, men lag som trillar ur en serie riskerar som alltid att tappa sina ledande spelare.

Till dagens träning hade 21 spelare överlevt, då ett par av dem som alltid är och tränar jobbade extra ikväll så var det en bra siffra. Löpning 8 km plus bålträning stod på programmet. Vissa hade tjuvtränat mer än andra, så mycket kan man ju säga=) Några junisar försökte sticka upp i slutet så jag blev tvungen att hata ner dem, är det tävling så är det=)

Imorgon bär det av till Gråsten i södra Danmark, ska vara där fredag-söndag med la familia plus resppektive, så sju personer samlar vi ihop=) Jag som aldrig är hemma eller träffar mor och far bortsett genom hockey ska umgås med dem för tredje helgen i rad, vad händer egentligen? Tur att det bara är april en månad om året;)

Nu lite käk och sen How I met your mother.

/#8

6 kommentarer:

  1. haha ^^ tuff träning , fast ja va ju bara 5-10 meter bakom dig i slutet ;D Tar dig nästa gång / Hannes :) haha

    SvaraRadera
  2. jag undrar om ni vet något om henke skall spela i år? hoppas att dom jobbar med att beholla honom till spel i tvåan, han är ju som bäst i täta och tuffa matcher, fattar inte riktigt varför han fick sitta så mycket förra sässen. var han skadad kanske? /jolle

    SvaraRadera
  3. 5-10 meter är alltid 5-10 meter=) Har inte hört om Henke tänker spela eller inte, tror inte han själv heller är säker ännu?

    SvaraRadera
  4. Henke har gjort sitt, han har varit en tillgång, men är numera bara utfyllnad och därför bättre att satsa på yngre..Tack för allt Henke

    SvaraRadera
  5. hur kan man säga att Henke bara är utfyllnad??
    han har ju störs hjärta av alla i ÅIF! 19 sässar i A-laget!!! respekt. hoppas man får se honom i ÅIF tröjan nästa sässe med!!!!

    SvaraRadera
  6. För att Henke inte platsade på tre centrar förra året. Håkan, G och Åberg var bättre, något annat är bara löjligt. I år lär det bli Håkan, G och Emil vem ska han peta??Jag gillar allt Henke gjort för föreningen men man måste se lite nyktert på situationen med

    SvaraRadera