söndag 21 februari 2010

Söndag

Vilken känsla det var igår, man satt och skrek i soffan. Så jäkla imponerande av Hellner och Olsson. Ferrys guld var häftigt och oväntat, men det som hände igår toppar det utan problem. Guld och brons på en tremil (även om det är en märklig tävlingsform) i en riktig klassisksport.

Hellner var helt överlägsen och jag som trodde att han var körd redan när det bara var Södergren som gick med Legkov.

---

Känns riktigt märkligt att det spelas så mycket Play Off matcher runt omkring, men vi spelar inte, det känns väldigt konstigt. Två matcher blev inställda igår, dels
Boro-Rönnäng eftersom räddningstjänsten påstod att det var för mycket snö på taket för att matchen skulle kunna genomföras. Beslutet kom väldigt sent så det var riktigt mycket tur att man valde att inte åka och titta på matchen.

Efter att ha skottat tak hela natten så blir det match idag.

Den andra matchen som ställdes in var
Sölvesborg-Wettern i Play Off1 mot div2. Detta med anledning av att bussen inte kunde ta sig särskilt långt ifrån Vadstena. Wettern sitter just nu på bussen och gör ett nytt försök att sig ner till Blekinge och då vädret är lite bättre idag så finns det hopp.

Annars kunde en väldigt märklig situation inställa sig om vädret hade fortsatt att vara lika dåligt. Då Play Off2 inleds redan på onsdag så hade matchen som spelades i torsdags räknats som det slutgiltiga resultatet. Med andra ord
Wettern hade gått vidare.

Så förhoppningsvis blir det match idag så att det kan avgöras på isen.

I de matcher som faktiskt spelades i Play Off1 mot div2, så förlorade de tre lagen som vann första matchen vilket gör att alla matcher går till en tredje match idag.

Sannarp vann ganska väntat hemma mot Eksjö, men det satt hårt åt då matchen slutade 5-3. HA74 vann en tät match mot Diö med 2-1 och Lund åkte upp till Kalmar och vann med 2-0. Den sistnämnda känns som den mest konstiga då Kalmar nollade Lund borta i torsdags så trodde jag på ett ganska enkelt avancemang.

Så dagens matcher av intresse är,

Play Off1 mot div1
Boro-Rönnäng

Play Off1 mot div2
Kalmar-Lund
Sannarp-Eksjö
HA74-Diö
Sölvesborg-Wettern (match två av tre)

I övrigt så tog
Nässjös säsong slut igår efter att ha gjort ännu en heroisk insats så föll man med uddamålet borta mot Limhamn. Starkt gjort och hatten av för den säsong som Nässjö trots allt har genomfört.

Förkvalsserierna kommer bli riktigt täta och förmodligen så kommer turen(lotten) att avgöra vilka lag som går vidare, då det bara är ett möte mot varje lag så kan vilket lag man får möta hemma avgöra allt. Förra året hade
Boro "turen" på sin sida så de fick Halmstad borta (de hade nog inte haft en suck mot det kommande div1 laget hemma heller) och Hanhals hemma och lyckades vinna mot Hanhals, samtidigt som Halmstad vann båda sina, Boro vidare. Inte alls otroligt att samma scenario uppstår i år även om lagen känns lite mer jämnstarka i år.

I den ena gruppen blir det
Kallinge, Limhamn och Boro/Rönnäng.
Den andra blir
Grästorp, Tyringe och Helsingborg.

Första gruppen känns väldigt öppen oavsett vilket lag av
Boro och Rönnäng som hamnar där. Känns fel att ingen vinnare av någon av de tre serierna hamnat i den gruppen, men tanken var givetvis att Nittorp skulle varit där, men då de åkte mot fyran Krif, så blev det lite snedfördelning. I den andra så känns det som om Helsingborg kan få det tufft, då man ska möta två serieettor, men givetvis kommer man ha en väldigt bra chans att vinna sin hemmamatch, oavsett vilket av de två lagen man ställs mot.

---

2-0 seger igår, mycket gnäll på olika
Arsenalforum efter matchen, men det bygger mest på okunskap. Jag tycker att man gjorde en bra match igår, man spelade verkligen ut Sunderland och en syltfot sittandes på Theo Walcott var anledningen till att matchen inte slutade 5,6-0.

Vad mer kan man kräva av ett lag än att vinna, ta tre poäng och hålla nollan? När man håller på
Arsenal förväntar man sig alltid att bli underhållen, men hur mycket underhållning kan man förvänta sig i en match?
Inte särkilt mycket då man igår saknade
Gallas-Diaby(bäst i Arsenal sista tre månaderna)-Arshavin-Van Persie.

Utan
Van Persie så blir det ett helt annat spel, det blir mer Handboll och mindre distinkt. Utan Diaby saknas kraften till genombrott centralt och utan Arshavin så får man lite till Nasri (inte lika snabb) och då tappar man fart i allt man gör.

Med tanke på allt det så såg det riktigt bra ut igår.

Bäst igår var
Song, vinner verkligen allt på mitten, sen missar han lite passningar, men är han så stark som igår så tar jag det alla dagar i veckan.

Även
Eboue var riktigt bra.

Almunia såg stabil ut vad hände där? Jag gillar det.

Nu ska jag käka.

/#8

1 kommentar:

  1. Perfekt sammanfattning är så skönt att veta att det bara är denna sidan man behöver gå in på när man har dåligt med tid. Allt man behöver står här.

    SvaraRadera