torsdag 11 februari 2010

Förlust

Tar det ganska lugnt idag, näsan är svullen efter en armbågstackling igår som på något vänster inte gav en utvisning, tyvärr brast det lite för mig då och jag tog en tvåminutare, men att inte domaren tog en tvåa på Ulricehamsspelaren kändes väldigt märklig.

Tycker att vi gör en väldigt bra första period, men får tyvärr ingen utdelning och sen tryter orken allt längre matchen går. Så går det när man mer eller mindre enbart spelar på inspiration. Vi har ett par bra power play, men annars så saknar vi egentligen förmågan att skapa de där riktigt heta chanserna. Samtidigt är
Ulricehamn väldigt bra i mittzon och i anfallszon. 4-0 speglar kanske inte matchen riktigt då vi borde ha gjort något mål, men samtidigt gjorde Tex ett par riktigt vassa räddningar under andra halvan av matchen. Kontentan, Ulricehamn vann helt rättvist, men kanske något mål för mycket. Personligen tycker jag att de är det jobbigaste laget att spela emot, sen om det beror på att vi av någon anledning alltid saknar mycket spelare mot dem eller inte vet jag inte, men tunga är de. Vi spelade såhär igår,

Tex

Koma-Emil
Green-Carl-Danne

David-Rautio
Anton-Krille-Ryssen

Victor-Witten
Erik-Gunnar-Sebbe

Då det på matchdagen visade sig att
Håkan blev avstängd i tre dagar? Vad är det att stänga av någon i tre dagar som redan varit avstängd? Sen efter det fått spela en match, märkligt.

Då allt gick med oss igår så är vi nu på sjundeplats, med tvåmålsmarginal ner till
Dalen på åttonde plats. Vi har Finspång hemma kvar och Dalen har Motala hemma. Det känns bra att det nästan bara är upp till oss själva. För jag skulle bli förvånad om det skulle visa sig att det inte räcker med två poäng i sista matchen.

En sista match som är väldigt lurig,
Finspång som visat sig som ett riktigt ojämnt lag, ena stunden nollar de Boro hemma och nästa match så förlorar de med 18-2 mot Motala. Vi vet inte vilket Finspång vi får se på söndag, men vi ska göra vårt och finna styrka i att vi tagit fem av sex möjliga poäng mot dem. Håkan kommer att vara tillbaks då och förhoppningsvis Martin också.

Vilar idag och sen tränar vi imorgon.

---------------------------------------------------------------------------------

Vilken avslutning det blev på kvällen Arsenal-Liverpool 1-0.

Kan det bli mycket bättre? Ja faktiskt att sen
Everton vann mot Chelsea och att Aston Villa kryssade mot United gjorde att det blev riktigt njutbart att gå och lägga sig.

Att
Tottenham förlorade mot ett lag i botten förvånade förmodligen ingen.

Texten som följer blir lite nördig och invecklad så för den som har bättre saker för er, hoppa över den.

En titt i spelschemat ger förhoppningar, inte förväntningar. 12 matcher kvar och av dem får åtta anses vara matcher där man skulle sitta och bittra duktigt om det inte blir tre poäng. Leker man med den tanken att man vinner de åtta matcherna så hamnar man på 76 poäng, vilket är fyra mer en förra året. Vart kommer man med det? Förmodligen ingenstans (3-4) borde man glädjas åt fyra poäng mer? Förmodligen då många lag typ,
City, Villa, Everton och Tottenham visat att de kan lugga storlagen på poäng. Det intressanta kommer då man i de 76 poängen inte räknat med de fyra "svåra" matcherna som finns kvar. Då snackar vi Tottenham, Birmingham och Stoke borta samt City hemma. Vad är det rimliga utfallet i de matcherna? Sex poäng är godkänt enligt mig, det betyder tre kryss och en vinst, vill man vara med och sniffa på ligan krävs nog 10 poäng plus att att man rensar hem de andra åtta matcherna (vilket inte alls är säkert). Sex poäng till skulle ge 82 poäng. Säsongen 02/03 räckte det med 83 (00/01 80) för att vinna ligan, så helt omöjligt är det givetvis inte.

Tittar man på
Chelsea som leder ligan på 58 poäng, de har vunnit 18 av 26 matcher så långt och har fyra oavgjorda+fyra förluster. Leker vi med tanke att de håller den trenden de sista 12 matcherna så kommer de ha vunnit 26 av 38 plus sex oavgjorda. Det skulle ge dem 84 poäng och därmed två mer en Arsenal sett till hur jag har räknat.

Vad vill jag ha sagt med det här? Förmodligen inte mycket, men allt mina
Arsenal vänner därute som började skrika om att nu finns chansen och det här klarar vi, betänk att chansen finns, men det ska väldigt mycket till. Tydligen finns det också ett tredje lag med i kampen och rykten säger att de vunnit ligan en eller 18 gånger.

Nu ska jag käka lite.

/#8

2 kommentarer:

  1. Så jävla dryg du är som inte nämner United. Tänkt på att börja skriva lite vettigt? Dalen kommer käka upp er i kvalet, då är Hult och grabbarna med igen

    SvaraRadera