onsdag 3 februari 2010

ÅIF-Nässjö

Fullt ös i skolan i veckan har gjort att bloggen fått lida lite. 08-16 dagar, sen träning och sen ett par timmar till med skolan när man kommer hem, det som lider är sömnen, men som tur är lugnar det ner sig inom ett par veckor.

Har börjat dagen med att tillsammans med
Åsa hålla i en föreläsning om Lean Production. Tycker att det gick riktigt bra, skön grej att ha avklarat, inte så lätt det där.
Hemma på lunch nu så då tänkte jag passa på att skriva lite, medan dagens första kopp kaffe rinner ner i halsen och
The Temper Trap spelas i högtalaren, mycket bra.

Träningen igår var en ganska tung historia för mig då jag lider av en lite känning som gör att jag rör mig lite sämre, (jag lovar det är möjligt) det känns lite bättre idag och förhoppningsvis så ska jag kunna genomföra matchen utan problem.

Nässjö hemma idag, det blir inte mycket tuffare än så. Nässjö har gått riktigt bra efter jul och har ett riktigt bra läge att nå play off till div1, lite oväntat, mycket imponerande. De har just nu fem poäng ner till Motala på femteplatsen. Nässjö handlar väldigt mycket om fart, ganska mycket om Pontus Hellerstedt och Christian Gresell, den förstnämnda med riktigt mycket hockey i sig och en förmåga att avgöra matchen, medan Gresell är en av seriens mest utpräglade målskyttar, får han läget så smäller det. Dock handlar Nässjö mer om fart och en stor vilja om att vilja delta och vinna matcherna en om några enskilda spelare.

Vi har stött på varandra fem ggr under säsongen om man räknar in träningsmatcherna, vi har vunnit två och
Nässjö tre, i serien står det två-ett till Nässjö. Dock var det senast det begav sig som vår seger kom, då gjorde vi en av våra bättre matcher under säsongen, samtidigt som Nässjö inte kom upp i normalstandard.

Idag spelar vi hemma, seger är ett måste för oss, vi är riktigt på gång i laget och har återfått vårt PP i och med
Davids återkomst.

Det finns lite frågetecken i laget,
Adam missar matchen, förmodligen också Witten. Koma tränade inte igår men ska kunna spela idag. Troligtvis blir det lite förändringar i backparen. Bland forwards är alla i truppen tillgängliga om ingen insjuknat under natten.

Vi går för och tror som alltid på seger.

Vågar man hoppas på lite mer folk ikväll? 19.00 i
ProfilGruppen ishall, hittar inte många anledningar för er att missa denna matchen, mellan två av seriens formstarkaste lag.

Övriga matcher i serien,

Linköping-Vimmerby, kan man hoppas på Vimmerby seger? Hade helt klart varit det bästa för oss. Vimmerby vill nog ha revansch efter att vi slog dem senast samtidigt är Linköping inne i ett bra stim. Öppen match.

Finspång-Boro, det borde skilja ett par mål till Boros fördel. Finspång har förstärkt med Thomas Svedman, men då han skadade sig på träningen i veckan så kommer han coacha laget tills han är spelklar igen. Han räknar med 12-13 utespelare i matchen, mer här. Vad Boro säger kan ni läsa här.

Ulricehamn-Motala, ett mittenmöte, båda behöver poängen. Motala för att kunna fortsätta ha chans på fjärdeplatsen och Ulrichehamn för att inte lagen bakom ska knappa in fler poäng.

Nittorp-Dalen, två lag med lite skakig form, för Nittorp handlar det mest nu om man vill komma etta eller tvåa i serien. Jag skulle föredra att komma in i ett kval med en vinnartrend i ryggen. Dalen har haft det riktigt tungt ett tag nu och ligger nu bara två poäng före oss och Linköping.

-------------------------------------------------------------------------

HV imponerar, kanske inte spelmässigt just nu, men att signa Voutilainen på fyra(4) år är riktigt bra gjort.

Boro signade en målvakt och en back i sista stund. Det bästa med värvningarna? Kanske namnet på målvakten, Nestor Lögdal senast i Nordamerika, kan vara både fågel eller fisk. Backen Emil Lagerkvist är hämtat från Tranås.

Nittorp valde att plocka in en riktig flyttfågel, med mycket kapacitet i forwarden Mikael Thomasson De förstärkte även målvaktssidan med Simon Björk. Hade jag varit Nittorp hade jag nog lagt krutet på backsidan. Dock har de en ganska tunn trupp och behövde förstärkningar i alla lagdelar.

Nu ska jag tillbaks till skolan.

/#8

2 kommentarer:

  1. Lycka till ikväll, jag kommer göra sambon din sällskap på läktaren och hålla tummarna!

    /Karin

    SvaraRadera
  2. Nittorps tunna trupp blev ännu tunnare då fyra ordinarie spelare frontalkrockade på väg till matchen och hamnade på sjukhus för observation. Trots detta fyllde man på med J-18 och J-20 spelare och kämpade till sig en riktig arbetsseger mot HC Dalen! NIK Rules....

    SvaraRadera