onsdag 16 december 2009

Slakt

Vilken match de gör grabbarna, man satt och mös under mer eller mindre hela matchen. Nässjö som varit riktigt bra under säsongen, hade egentligen aldrig en chans och 13-2 i skott till oss i första perioden säger en hel del om hur det såg ut. Den lilla missräkningen under den perioden var att det bara blev ett mål (Emil i PP), men det var något som det skulle bli ändring på allt eftersom matchen fortskred.

I andra perioden höjer sig Nässjö lite, de vill delta och försöker skapa ett visst tryck, men vi försvara oss bra och är heta när vi får lägena och kan göra både tvåan och trean. Speciellt Komas 0-2 är riktigt snyggt. Håkan vinner pucken i mittzon och efter ett par överlämningar och dropp så sitter pucken i nät, hockeygodis. G gör sedan trean någon minut innan pausen. Under perioden klaras också ett 3-5 läge ut trots att det varar i två minuter riktigt starkt.

I tredje sprider sig en viss oro efter att Nässjö reducerar till 1-3 ganska tidigt i perioden. (Gressel. vem annars?) Dock svarar vi ganska omgående genom Green efter ett riktigt snyggt förarbete av Gunnar där han bär puck över hela banan och lägger pucken snett-innåt-bakåt till en fri Green som hänger dit den på ett resolut sätt. Nästa mål gör Håkan, trots vilda protester från Nässjö, de vill ha det till att pucken aldrig var över linjen, vilket den var, den gick runt inne i målet längs med isen. Efter det åker vi på en utvisning och 2-5 reduceringen kommer, dock känns inte ledning speciellt hotad. Nässjö tar ut målvakten med fem minuter kvar, men Emil vinner pucken och ska lägga in den i öppen bur, men Johan Rickardsson slänger sin klubba så att trissan hamnar i hörnet, domaren ser först inget, men efter protester så konsulterar han linjedomaren vilket gör att det står 2-6. Sen gör Emil även 2-7 efter riktigt bra jobb av Anton framför kassen.

Före matchen så var Ferna riktigt laddad, han eldade verkligen på laget och man såg hur laddade alla var. Sista matchen inför uppehållet och det skulle bara bli seger. Jag tycker att vi gör en av våra absolut bästa insatser under säsongen, sen kan Nässjö skylla på domaren (något de gillande under hela matchen) eller på underskattning, men idag hade det inte spelat någon roll. Idag hade vi vunnit iaf. Man är stolt, glad och jäkligt nöjd över vad grabbarna presterade. Alla tre femmorna producerade och PP var stundtals riktigt bra och borde ha resulterat i ytterligare mål. Emil och Ryssen var riktigt bra matchen igenom, men allra bäst var G och Koma. Koma är just nu en av seriens absolut bästa backar och när G nu är skadefri tillför han en dimension som vi verkligen har saknat i laget.

Det fanns två spelare i Nässjö som måste trott att de spelade i NHL då de valde att inte tacka efter matchen, riktigt stort gjort.

Nu är det ingen match förrän den tredje januari då vi ska spela mot Alvesta och sen startar serien om den åttonde januari. Vi kommer att träna fredag, måndag och tisdag innan det blir klappar och skinka. Bloggen kommer dock att leva över hela julen.

Nu ska jag dricka lite glögg innan det blir bingen.