söndag 6 december 2009

Åseda-Linköping

Började dagen med att bli väckt av telefonen vilket iof ingte gjorde någonting då det var dags att gå upp, lite frulle på det och sen en liten promenad, väldigt likt alla andra söndagar som innebär match.

Bra dag igår med segrar för både
Lakers och Arsenal. Sen är det inte direkt som så att man gråter när det går knackigt för Liverpool. Har alltid haft lite svårt för Benitez sätt att spela fotboll och tycker nog snarare att de överraskade förra året än att de underpresterar iår. För på riktigt, vilka förutom Torres och Gerrard av de offensiva spelarna platsa i något av de andra topp fyra lagen? Jag kommer inte på någon som skulle kunna det, lägg då till att defensiva sviktat lite i år, vad har man då? Ett lag för att bli 5-8 någonstans om ni frågar mig.

Idag är det hemmamatch igen och
Linköping står för motståndet.

Senast vi mötte
Linköping hemma så var det första hemmamatchen i div2 för min del någonsin. Det var lite nervöst, (jag är sällan nervös) det var väldigt laddat och efter vinsten trodde man att allt var möjligt.

Nu är vi i litet annat läge, vi har haft tufft att ställa om oss till spelet i div2. Vi har varit lite naiva i vårt spel och inte varit så bra som jag är övertygad om att vi kan vara. De senaste matchen har det börjat rulla åt rätt håll, vi har varit lite grisigare, spelat lite tightare och framförallt varit lite elakare. Det är så vi måste spela, det är så vi vinner matcherna. Det finns ganska mycket i det här laget, men alla hedersamma förluster blev en belastning, som det nu känns som om vi håller på att jobba bort.

Två raka segrar är riktigt bra för självförtroendet.

Vinner vi inte idag så är inte vinsten mot
Nittorp värd speciellt mycket, det var en bonusseger idag mot Linköping gäller det att förvalta det, med två nya poäng.

Vi har en duktig revansch att utkräva efter den helt miserabla insatsen borta mot dem senast, sen dess tycker jag dock att vi har ryckt upp oss rejält. I förra matchen mot dem åkte vi på ett par kontringar och tappade deras kille i slottet vid ett flertalet tillfällen. Alla målen var mer eller mindre bjudningar från vår sida och mycket beroende på att vi inte var där och inte ville delta. Efter den matchen tog vi ett rejält snack, vilket gav resultat i ett bättre spel.

I dagens match är vi nästan helt ordinarie,
Martin är tillbaks i laget och går in på sin vanliga plats. Jag hoppas också att Koma är frisk igen efter att han har känt sig krasslig i fredags. Linköping som började säsongen väldigt knackigt ryckte upp sig ganska rejält under de andra nio omgångarna i serien och ligger nu två poäng före oss i serien. Efter idag ska vi göra allt för att det avståndet ska vara noll.

Som alltid när man möter
Linköping så gäller det att se upp med Fredrik Eriksson och där han speciellt i PP är väldigt giftig. Det viktigaste blir dock sorteringen i backcheckingen där vi senast mot Linköping släppte in fyra-fem mål. De släppte pucken snett inåt bakåt och vi stod tre killar nere vid vårt mål, pang och matchen var död. Man får inte nöja sig med att jobba hem utan att man verkligen tänker till över vem är min gubbe. Att man här litar på varandra och inte försöker överarbeta (göra någon annans jobb) är det viktigaste här.

Detta är dock något som vi blivit mycket bättre på efter den nämnda matchen.

Jag hoppas också att publiken som de sista matcherna varit lite färre till antalet, är tillbaks på plats idag och skapar en bra stämning, det blir så mycket roligare att spela då.

Övriga matcher idag bjuder bl a på en ren seriefinal mellan
Boro och Nittorp. Spets mot organisation och bredd, där Nittorp står för den bästa spetsen i serien, medan Boro har det bästa laget. Boro vinner om de får stopp på kedjan med Lund-Nilsson-Borkenhagen. Får de inte det så kan det bli tufft, men jag tycker att Boro är lite bättre.

Finspång-Dalen, viktig match för båda lagen och den känns lite oviss, även om Dalen sitter på ett litet bättre lag. Jag tror att Finspång tar chansen att krympa avståndet framåt och vinner matchen.

Motala-Nässjö, det skiljer en poäng mellan lagen och kan givetvis sluta precis hur som helst. Skulle dock inte förvåna mig om Nässjö avgår med segern.

Ulricehamn-Vimmerby, även här skiljer det bara en poäng mellan lagen och Ulricehamn har på något vänster hamnat under kvalstrecket och måste just nu kvala sig kvar i div2. Tycker att de är lite för bra för det och tror också att de vinner idag.

Nu ska jag käka lite och vem vet, vi kanske hörs ikväll.

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar