söndag 6 december 2009

Seger

Ja vad säger man? Vi gör en grymt bra period, men förlorar den med 1-0, trots att det är en av säsongens bästa perioder. Hade det varit för två veckor sedan kunde vi mycket väl ha vikit ner oss där, men idag skulle det inte stoppa oss. Vi sätter duktig press på Linköping och speciellt sista 7-8 minuterna är de knappt ur zonen och hur vi inte kan göra mål då är en gåta. De gör sitt mål efter en kontring där vi tappar lite folk och avslutet är ruskigt bra, rätt upp i krysset, helt otagbart.

I pausen pratar vi om att fortsätta att målen kommer att komma om vi bara tuggar vidare och jag tycker egentligen att vi är lite sämre i andra perioden, men gör trots det fyra mål, inte illa. Speciellt
Antons mål är riktigt legendariskt där den glider och glider, tillslut går den över mållinjen. Den är över linjen vilket en linjedomare ser vilket han ska se då jag står precis jämte honom och ser klart och tydligt att pucken är över. Anton uttrycker det på ett skönt sätt, "det så ut som om målvakten och backen spelade curling där de stod och sopade för att få bättre glid på pucken" =) Det såg faktiskt ut så och vad de håller på med kan man faktiskt undra. Två av målen är riktigt snygga och vi leker hockey under några minuter.

Innan tredje pratar vi om att inte bli passiva, att inte sjunka hem utan att verkligen fortsätta tugga. Tyvärr blir det inte så utan vi sjunker djupt och bjuder in
Linköping i matchen, de får göra ett mål lite enkelt och känner att de är med och sen med åtta minuter kvar gör de sitt tredje i vårt PP. Det får givetvis inte ske, vi går ner på lite folk och lyckas reda ut stormen. Martin får ett bra läge att avgöra i tomkasse, men missar, dock skapar de inte någon jättechans det sista.

En mycket skön och rättvis seger. Helt klart rättvist även om vi håller på att göra bort i sista perioden.
Gunnar gör en riktigt bra comeback ihop med Koma, Rautio har äntligen börjat hitta fjolårsformen och är bra, Peter är stabil i kassen. Krille E gör nog sin bästa match för säsongen och många andra är också riktigt bra.

För egen del så gör jag två riktigt risig byten i andra perioden, där jag inte har den rätta kylan. Dock är det en stor skillnad, nu får jag vara lite dålig och får trots det förtroende och det gör också att man studsar tillbaks och avslutar sen matchen bra.