torsdag 3 december 2009

Dator igen

Seger igår efter att vi spelat ut Nittorp i 60 minuter =)

Det såg kanske inte riktigt ut så,
Nittorp hade ganska mycket av spelet och vi spenderade ganska mycket tid i egenzon. Dock gjorde vi ett par saker bättre än tidigare, vi bjöd inte på så många spelvändningar och vi gjorde mål när vi fick chansen (förutom en viss backsate som vägrar göra mål) vilket vi haft otroligt svårt för tidigare. Utöver det hade vi också ett bra boxplay där vi trots att vi var hårt tillbakapressade var väldigt starka framför egen kasse.

Tycker att vi mer eller mindre dödar matchen redan i första perioden när vi går fram till 3-0 ledning. Vi har ganska stora problem med
Jimmy Lund och Jonas Nilsson matchen igenom, men då båda försvinner med varsin 10 min med 2.35 kvar så känns matchen i hamn. Vi är lite skakade precis efter deras 3-1 mål, men då vi klarar av att hålla emot och ta med oss 3-1 in i omklädningsrummet så är alla väldigt uppåt i pausen och fast beslutna om att avgå med segern. I andra perioden tycker jag Nittorp är riktigt bleka och vi kan utöka ledningen. I sista däremot så blir det mer eller mindre konstant press och vi får slita ganska hårt, men med ett lyckat resultat.

Eller så kan man säga som TT, backarna var kass och vi räddades av en bra målvakt =)

Han var riktigt bra igår igen och det märks att
Peter börjar komma in i matchtempot allt mer. Inget snack om att det har gett oss en ökad stabilitet.

Jag har mobbat
G rätt hårt idag över att han inte är saknad och att vi blir ett par klasser bättre som lag utan honom =) Jag utgår från att Witten har gjort detsamma med Martin =)

Hur eller hur så är det extra starkt att vinna två raka utan dem. Vad hände igår, två backmål! Man blir lite smått chockad. Borde varit tre, men jag nöjde mig med att göra min första assist istället, bra för självförtroendet, för det är inte på topp i offensivzon.

Här kan ni läsa vad
Nittorp tyckte om matchen, vad deras lokala tidning skriver här.

Nästa match är
Linköping hemma på söndag. Ett lag som vi har en gruvlig revansch att ta på, efter säsongens bottennapp i förra matchen mot dem.

David var och tränade i tisdags också. Det behövs då vi saknat lite av hans spel i framförallt Power Play och också för att vi efter Elgens avhopp bara är sju backar i truppen.

Maria åkte hem till Gotland ikväll, nästa gång hon kommer tillbaks till Växjö gör hon det som min sambo.

Nu ska jag käka lite kolakakor =)

/#8

7 kommentarer:

  1. Grattis till vinsten. Nu har det vänt för er.

    Majf har värvat igen. en ny finne

    Tuomas Tikkanen född -80 från Olofström Div 1. ansluter till MAIF

    Står en liten notis på deras hemsida. Skulle komma nån längre info under dagen.

    Vidare så står det lite på mvt.se o deras sportblogg.

    SvaraRadera
  2. Tack Macke!

    Vi får se, men vi har varit lite mindre naiva i vårt spel de senaste matcherna och det kommer man långt med.

    Såg det faktiskt inatt och han verkar iaf ha varit riktigt bra.

    Frågan är hur bra han är idag?

    Tung förlust för er igår. Vad är det som inte stämmer på bortaplan?

    SvaraRadera
  3. Var ska jag börja? Först o främst så var ju inte jag med pga ljumsk-skada. Där har vi svaret:D

    Nä skämt åsido så är det så mycket som spelar in. Vi har ett mycket yngre lag än vanligt o det är ju inte alltid bra. Många som saknar rutin o fortfarande tror det är juniorhockey. Vi har en tunn trupp som resulterar i att det är (i mitt tycke) 4e lina killar som blir ordinarie. Brunkare som tror de är spelgenier(går inge bra) Det är tokmånga som svävar iväg under matchen, glömmer helt sin roll o inte bara en gång , utan flera ggr per match. O tyvärr så blir de inte bänkade så de kanske nån gång lär sig, för vi har inget folk att slänga in :/ nä vi får nog räkna med o svajiga resultat iår. Men jag hoppas vi får mer ordning på grejorna så att vi iaf kan spela första play offet.

    SvaraRadera
  4. översättning

    = det är många som inte förstår vilket jobb som krävs på bortaplan

    SvaraRadera
  5. Okej, ett ganska vanligt problem. Borta har man allt emot sig och klarar man inte att köpa ner sig och vara riktigt grisig och spela snålt, då får man problem mot nästan alla lag.

    Har läst en del i din blogg att det är ganska stor omsättning på spelare när det gäller träningar och det är ju aldrig bra. Ska laget gå bra är det givetvis viktigt att de bästa är och tränar för att driva upp tempot och kvalitén.

    SvaraRadera
  6. "Seger igår efter att ha spelat ut Nittorp i 60 minuter"

    Är du helt störd eller, ni lånade ju knappt pucken, dina åsikter och världsbilder är verkligen helt befängda.

    Konstigt att du ens får spela också då du är helt värdelös och hade inte din pappa varit ordförande hade du varit på läktaren.

    Rautio och Rasse är dem bästa

    SvaraRadera
  7. Hej Olof!

    Läs en rad längre ner och läs sen hela inlägget, så kanske du får en liten uppenbarelse.

    Att jag spelar p.g.a min far är ganska befängt. Hade varit en rolig diskussion där du kommer fram och utvecklar de åsikterna lite.

    SvaraRadera