söndag 22 mars 2009

Säsongen 08/09

Nu sitter man här och sammanfattar säsongen som har gått. Var det inte nyss oktober? Fort har det gått, i alla fall efter jul.

Vi drog igång träningen inför vintern i april, intervaller, spänst och innebandy var det som gällde för de gemensamma passen, de flitiga hittade även till gymmet och spåret. Uppslutningen var också helt okej på dessa passen. Vi fick också ganska tidigt klart med ett mycket starkt ny förvärv i Andreas Gustavsson.(skulle visa sig mycket viktig under första halvan av säsongen) Ganska tidigt stod det också klart att Kristian Ederfors och framförallt Håkan Ekelund skulle återvända från Boro. Med Andreas och Håkan i laget så hade vi två av seriens bästa centrar på plats, i Krille fick vi även en sniper av klass. Vi tappade visserligen Emil och Markus till Troja/Ljungby, men nyförvärven vägde upp detta. Alexander Nilsson och Dan Östangård gjorde också comeback. Garbor valde att lämna laget för Vimmerby. Det var också osäkert hur David Persson skulle göra, spela eller inte spela.

När vi gick på is så hade vi förberett oss bra, dock fanns det lite hål i truppen.
Vi ställde följande trupp på benen

Alex-Martin

Koma-Witten-JOnte-Adam-Dan-Victor

Håkan-Danne-Gren-Krille-Ivar-Andreas-Henke-Åberg-Sebbe-Lill Sebbe-Lille Gren-Pettersson

I början fyllde vi ut med ett par spelare från J-20. Ganska tidigt så anslöt David vilket var mycket viktigt då han enligt mig är lagets klart bäste back. Plus att vi hade lite tunt på backsidan i början av året. Även Kristian Rautio anslöt från Boro och skulle under säsongen komma att tillhöra de bättre backarna. Dock väntade två riktig bra nyförvär på att göra entre. Martin Gustavsson med flera allsvenska säsonger bakom sig, anslöt och var laget bäste och viktigaste spelare under hela säsongen. Ett par veckor senare bröt Sebastian Winsth sitt kontrakt med Boro och flyttade även han hem till Åseda.

Har nog aldrig kännt mig så hoppfull inför säsong som jag gjorde inför denna. Laget var riktigt bra på pappret, något vi också visade i många av träningsmatcherna mot div2 lag där några segrar bärgades. Inför serie starten så kändes allt bra, förutom att jag missade inledning på grund av att min gamla höftskada gjorde sig påmind, vilket gav tre veckors rehab.

Vi började också serien väldigt bra, och körde mer eller mindre över lagen i inledning. Fram tills den tidiga seriefinalen mot Wettern borta. Just borta spelet var något vi skulle ha problem med enda fram till kvalserien. Wettern är ett lag som passar oss ganska illa, de spelar enkelt och lägger ut mycket puck och ligger på rulle hela tiden, många lag i trean spelar så, men Wettern har skickliga forwards nog att förvalta puckarna. Vi förlorade med 4-0 och fick oss en riktig tankeställare, vi var för naiva i vårt spel. Efter det tog vi oss i kragen igen och det rullade på bra fram till säsongens kanske sämsta insats, mot Lenhovda. De har haft svårt att bjuda upp de senaste åren, men ett derby borde göra att alla tänder till, men icke. Martin tjurade dock ihop och räddar en poäng i slutet är vi också väldigt nära att vinna. Vi gör det väldigt bra hemma före jul dock lite sämre borta. Där vi blottar oss för mycket, är lite för naiva och vill göra det lite för svårt för oss.

Efter jul blandar vi en hel del, ett par nya lag som Westbo och Eksjö bjuder inte upp särkilt bra och matcherna blir därefter. Tre matcher sticker ut i serien efter jul, Kalmar borta för att vi är riktigt bleka och väldigt irriterade på oss själva efter matchen, så dåliga får vi inte vara. Wettern hemma för att vi spelar riktigt bra och styr och ställer hela matchen och vinner med 6-0, Alex gör kanske sin livs match också..Den sjukaste matchen är dock HA74 borta, vi är helt överlägsna. vi gör sex mål, men matchen slutar 3-3. Två av målen beror på vilken domare som dömer vissa blåser mål andra inte, det tredje är bara helt horribelt. Det bästa är dock dagen efter där HA74:s tränare går ut i tidnigen och säger att inget av de tre bortdömda målen var mål. Medans Ferna inte nämner det med ett ord, det kallar jag utklassning i tidningen. Det tyngsta med matchen var dock att Andreas G Gustavsson bröt båtbenet och blev borta resten av säsongen(26 poäng på 11 matcher) vi tappade o styrka men Ryssen gick in som center därefter coh gjorde det riktigt bra.

Vi vinner serien
Gör överlägset mest mål
Släpper in minst
En bra säsong helt enkelt

Playoff mot Sölvesborg
Sölvesborg visade sig vara väldigt bra med tanke på att de bara nådde en femteplats i sin serie. Som lag var vi betydligt bättre, men de hade Jonas Svensson som höll kvar dem i matcherna, den bäste spelare som vi mötte under säsongen. Match ett förlorar vi borta efter att ha gjort, för säsongen en typisk borta match. Vi förlorar med 5-4 i sudden, men jag tycker att vi inte var riktigt värda att vinna, då vi inte kommer upp i normal standard.
Första hemmamatchen får vi en grym start i och kan spela på det hela matchen och det är egentligen inget snack om saken. I tredje matchen blir det jämt tack vare vår oförmåga att göra mål samt för att nämde Svensson gör två vackra mål.

Kvalserien har jag redan skrivit ganska mycket om. Skulle det nu bli så att vi tar steget upp så kan vi se oss i speglen och tycka att vi är värda detta, mest tack vare att vi faktist kniper en poäng mot Kallinge borta. Efter alla kval vi har genomfört så vill man ju verkligen upp nu, skulle vara magiskt att få spela i tvåan med Åseda.

Detta är helt klart det bästa lag jag har spelat i under mina åtta a-lags säsonger, inget snack om saken. Tycker att vi har många spelare som håller för div2, med ett par spetsförvärv så tror jag att vi kan hävda oss ganska bra.

Den enda spelare jag har hört inte ska spela är David. Han behöver givetvis ersättas.

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar