måndag 31 maj 2010

En dag kvar!

En dag kvar sen är det sommarlov, det känns riktigt gött då man verkligen tömt skallen under den här terminen, hjärnan behöver verkligen vila.

Redovisning imorgon av examensarbetet, sen blir det soffläge i fem dagar.

---

Osby har legat väldigt lågt med sitt lagbygge under våren, men idag presenterade de en ny back i form av Jesper Stahm som ansluter ifrån moderklubben Troja/Ljunbys lag i J-20SuperElit, Osby jobbar på flera spelare ifrån samma lag och hoppas göra klart med dem inom den närmsta tiden.

---

Väldigt mycket stiltje annars, nästan alla sitter på 15-18 spelare och väntar in svar från olika håll. Alla vet att de kommer kunna ställa ett helt okej lag på benen, men lika mycket vet alla att de är kvalitén på de sista fem-sju spelarna som avgör var i tabellen man får slåss.

---

Annars funderar jag lite på hur det kommer sig att det poppar upp hockeylag till höger och vänster i södra
Sverige just nu? Jag känner både bra och dåligt över det. Bra för att det tyder på att hockeyn växer sig allt starkare, i.a.f här nere i söder. Dåligt av den anledningen att när vi spelade i div3 så fanns det inget värre än att möta dessa lag, många gånger innehållande något riktigt psykfall som kunde hitta på lite vad som helt.

En annan negativ effekt är att många småklubbar får det tuffare att bibehålla sina lag, då många av naturliga skäl hellre spelar på orten där man bor än att man sätter sig och pendlar tre-fem mil. Då
Växjö nu bygger en ny arena och får två extra isytor så räknar jag med att ett nytt lag kommer att poppa upp även här inom något år.

---

Cesc himlen inget nytt, förutom att flera tunga krönikörer i England skriker allt högre om att Barcelona måste straffas för hur de har skött den här affären. Jag räknar inte med någonting, även om det skulle gå så långt att de skulle bli straffade så visade Chelsea att det inte var speciellt svårt att ta sig ur den knipan.

Annars, mycket snack om
Mark Schwarzer, en riktigt bra och stabil målvakt, som kanske kommer ifrån karriärens bästa säsong, men 37 år känns inte alls som Wenger.

---


Nu ska jag plugga lite, för sista gången på tre månader, skönt deluxe.

/#8

6 kommentarer:

  1. Dalen värvar Sebastian Karlsson från Eksjö, är han bra???

    SvaraRadera
  2. Har faktiskt inte en aning, ser att han spelade i Eksjö även första året som de återuppstartade sitt a-lag, men jag kan inte minnas att jag minns någon speciell spelare då det var ganska ojämna historier.

    Statistiken säger dock att det är en klasspelare i.a.f på div3 nivå. Det skiljer ganska mycket på serierna, men han verkar helt klart intressant ur ett "Elite Prospects" tänk och kommer säkert producera bra med poäng.

    SvaraRadera
  3. Andreas Johansson, back, förra säsongen i Alvesta SK, bördig från Lenhovda står klubblös. Något för Åseda?

    SvaraRadera
  4. han har redan varit i åseda, vad jag har hört..

    SvaraRadera
  5. Han har inte varit i Åseda tidigare men backar verkar det ju behövas i ÅIF.

    SvaraRadera
  6. du tror inte jag syftade på att han redan har varit i åseda och snackat om att spela där i höst, pucko

    SvaraRadera