måndag 12 april 2010

Nu börjar det!

Skickade in kapitel 1-3 på examensarbetet för en timme sedan, känns riktigt gutt, för det är verkligen den tråkiga biten. Sitta och leta artiklar och böcker, när man tror sig hittat något bra så visar det sig vara skräp, så riktigt gött.

---

Grattis
AIK

Har givetvis sina poänger med att få upp ett Stockholmslag till i Elitserien, dock gillar jag inte sättet det gått till på med att köra ekonomin helt i sank, för att räddas av att man får in 25 miljoner i TV pengar. Dock blir ju ett problem slagstyrkan för laget? Ska de 25 gå till att betala hålen på 16 miljoner? Då blir det inte så mycket kvar till att förstärka laget med.

---

Grattis
TAIF

Smålandshockeyn står sig ruskigt stark med ett lag i Elitserien och nu fyra i allsvenskan. Så nu är ordningen återställd efter att
Nybro åkte ur ifjol. Kommer bli grymt kul med ännu fler derbyn och mycket folk på läktarna i Växjö Ishall. Tre lag bara i Kronoberg, sjukt.

---

Äntligen börjar det ta fart, precis som väntat när de två kvalserierna till allsvenska och Elitserien avslutades, spelare som byter lag till höger och vänster. Något som även för oss har en stor betydelse då det överallt finns spelare som hoppas på att få testa vingarna högre upp, men många av dem blir tvungna att stanna kvar på samma nivå som de varit tidigare. Här kommer ett litet axplock av vad som har hänt idag, eller idag och idag det har säkerligen varit klart väldigt länge, men först nu när säsongen är slut går lagen ut med det.

En av de bästa offensiva backarna som jag vuxit upp med inom Svenskhockey
Tomas Rhodin lägger av med hockey efter en säsong i Leksand.

Växjö värvar bra och helt rätt då man plockar duktige Anders Olsson ifrån Borås, en helt klockren värvning som säkerligen är tänkt som ersättare till Tsimikalis som jag inte kan tänka mig får något nytt kontrakt.

Emil Rantatalo-Thomas går till
Olofström efter att ha spelat i stort sett hela säsongen i Skövde.

Örebro värvar målvakten Michal Zajkowski ifrån Modo/Sundsvall, en bra och stabil målvakt på allsvensk nivå, precis vad Örebro behöver.

Mikael Romö slutar och Joakim Lundström lämnar Sundsvall efter degraderingen till div1 igår. Lundström lär säkert vara het på den allsvenska marknaden.
Kursiv
Michael Irani lämnar Nybro.

Två andra spelare som lär vara heta på den allsvenska marknaden är
Martin Röymark och Jens Karlsson som båda får lämna Frölunda.

---

Festen i lördags var väldigt lyckad, bra uppslutning och stämningen började i topp och ökade under kvällen fram tills man snubblade hem bortåt 05 på morgonen.

Som väntat så vann
Ryssen de tyngsta priserna, årets poängkung och årets spelare.

Rasse vann träningsflitet.

Markus årets groda. Glömt vad han sa, men någon får gärna påminna i kommentarerna.

Dan, som jag hade med som en outsider vann årets skada.

Lill-Sebbe årets poängkung i J-20.

Anton Söderberg blev årets spelare i J-20.

Gustaf Petersson träningsflitet i J-20.

En av höjdpunkterna med kvällen var annars att höra
Lill-Sebbe framföra sin stora hit No More.

---

Inom de närmaste dagarna kommer sportgruppen att ha pratat med alla som ingick i truppen under säsongen, kontakt har även tagits med ett par potentiella nya spelare.

Inom ett par dagar kommer spelare som är klara för nästa säsong att presenteras dels här i bloggen och dels på hemsidan.

---

Övrigt i div2?

Motala signar sin kanske bästa och viktigaste spelare på ytterligare ett år, Dennis Petersson.

Hehe det var nog allt.

Nu ska jag käka.

/#8

2 kommentarer:

  1. "Vad trött han ser ut när han sover" eller "Jag tänkte ringa honom men han svarade inte". Något av dessa var det som Mackan hade kläckt ur sig tror jag. Vill även komplettera med att Gustaf Pettersson vann träningsfliten i J20 för ordningen skull. /Larsa

    SvaraRadera
  2. Tack Larsa, har lagt in Gustaf nu, rätt ska vara rätt.

    SvaraRadera