söndag 15 november 2009

Vimmerby-Åseda

Dags för match igen och det känns väldigt mycket mer uppåt i laget efter segern senast. Vimmerby är det som gäller, ett lag som vi har mött tre gånger under säsongen, varav en i serien. Två matcher har slutat oavgjort och en har vi vunnit. Jämnt värre med andra ord. Vimmerby har ett par riktigt skickliga spelare, men spelar ganska annorlunda om man jämför med t ex Nittorp. Nittorp sätter lite mer fart på pucken medan Vimmerby gärna bär puck lite mer, något de är väldigt bra på, men det drar också ner farten i deras spel. Just farten är vår nyckel mot alla lag då vi är ett skridskostarkt och tungt lag. Mot just Vimmerby är det ännu viktigare att vi har fart, saknar vi den så kommer de köra över oss, bjuder vi upp med fart så är vi riktigt jobbiga att möta och jobbiga ska vi vara.

Erik Johansson är en av seriens bättre och mest svårspelade forwards, men det finns fler att se upp med i
Vimmerby. Det har annars varit lite turbulent i laget då ett par spelare har lämnat laget under säsongen, de ligger just nu på på fjärdeplats, men det är riktigt jämnt mellan plats 2-6. Där det bara skiljer två poäng mellan lagen.

Efter en bra träning i fredags och seger senast så är det som tidigare skrivit väldigt uppåt i laget. Det har varit lite turbulent med vår lilla målvaktskris, men det har nu löst sig och vi har fullt fokus på
Vimmerby. Det som också har stuckit ut lite i matcherna mot dem är att det har varit väldigt målsnålt, mot hur vi annars spelar matcher. Finns säkert flera anledningar till att det blivit så, men hur som helst så vill jag tro att vi har ett litet mentalt övertag på dem. Bortser man från målvaktsparodin och Gunnar så matchar vi ordinarie lag idag.

Övriga matcher i serien, har vi som följer,

Boro-Ulricehamn, ett riktigt toppmöte mellan två av seriens absolut bästa lag. Boro har haft problem hemma under säsongen, men här har jag en känsla av att det vänder.

Dalen-Linköping, två lag som blandar och ger, men här tror jag att Dalen tar sig samman efter två mindre bra matcher och vinner.

Nässjö-Finspång, viktig match för båda två som just nu ligger på kvalplats, Nässjö måste vinna och gör nog det också.

Ska fixa lite käk nu, men vi hörs förmodligen ikväll/inatt.

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar