onsdag 4 november 2009

Åseda-Nittorp

Igår var en sådan där dag som djävlades ganska hårt. Det började i skolan där vi efter att ha haft 08-17.30 dag i måndags och 09-16.30 igår fick reda på att den utlovade högskolepoängen som det skulle ge oss, bara försvann ut i tomma intet. Detta berodde på att alla utbytesstudenter var tvungna att hoppa då allt var på svenska, men hallå ska vi lida för det? Borde vi inte fått reda på det i måndagsmorgon så att man kunde gått hem och fixat kompletteringarna i de två föregående kurserna? Nej, nej, TD i ett nötskal och eftersom vi bara är 10 i vår klass så bryr de sig inte ett smack om oss.

Sen kom man hem lagom irriterad (ska ta strid för min poäng idag) och då vi inte hade någon träning igår så fanns det inget att avreagera sig på. Den lediga kvällen gick från att vara väldigt skön till att bli irriterande och skapade bara en stor känsla av rastlöshet, vad är det för fel på mig? Man har hockey nästan varje dag och man borde tycka att det är skönt att vara ledig, men icke.

Det har bara skapat ett större sug till matchen idag.

Nittorp hemma är det som gäller, serieledarna hemma. Vi ska ge dem ett helvete ,vi är bra hemma och vi kommer att komma ut och checka dem högt och sätta press på deras lite stabbiga backar. För det ligger till som så att Nittorp sitter på seriens absolut bästa offensiv, men är mer mänskliga bakåt, så det gäller att vi förlägger så mycket tid som möjligt i deras zon. Vi har ett par fördelar på vår sida, så som nämnda hemmaplan och att de förmodligen kommer underskatta oss inledningsvis. Kan vi då ha samma flyt som senast så ska vi kunna skaka om Nittorp. Ferna har gjort ett par ändringar till i laget och förhoppningsvis hittar vi rätt i formationerna snart.

I laget
Nittorp finns det en hel uppsjö med klasspelare som Jimmy Lund, Jonas Nilsson och förra mötets bästa spelare David Borkenhagen. Det gäller att känna till deras brister och styrkor, men inte vara rädd på något sätt. Vi vet att en bra dag så kan vi slå alla lag i den här serien.

Jag hoppas på lika bra uppslutning på läktaren som under de tidigare matcherna och att vi alla får jubla efter matchen.

Övriga matcher i serien är dessa.

Boro-Nässjö, vilket ger ett hett derby i Landsbro, luften verkar ha gått ur Nässjö lite och Boro känns på gång.

Finspång-Linköping, mycket viktig match där båda lagen behöver vinna.

Motala-Vimmerby, en match där båda lagen ligger med och slåss om en play off plats mot Div1. Motala känns lite mer på gång.

Då det är lite matcher på fredag också, så är det bara fyra matcher ikväll.

Ska bort till skolan vid 13.00 för ett seminarium annars är det en mycket lugn dag, vilket är perfekt då det är match att få känna att man kommer utvilad till samlingen.

Nu en liten promenad för att rensa skallen så att hockeyn får plats =)

/#8

4 kommentarer:

  1. Lycka till i kvällen match mot Nittorp, hoppas att det blir en tuff men schysst match med mycket kampmoment från båda sidor.
    Vi var och såg Nässjö - Nittorp i söndags och blev mäkta imponerad av Nittorps sätt att vända matchen trots 3-1 i baken inför tredje perioden. Det kändes som att man bestämde att öka tempot samtidigt som man givetvis gick ner på folk vilket resulterade i fyra raka mål mot ett förtvivlat och alltmer höglöst Nässjö.

    Ska bli intressant om dina teorier om hur ni ska hantera serieledarna håller i praktiken, kommer och kollar första a-lagsmatchen på ganska många år i Åseda. JS

    SvaraRadera