torsdag 12 november 2009

Torsdag

Av någon anledning så är det alltid lite roligare att skriva efter en vinst. Av samma princip som att man aldrig klickar på artiklar om Arsenal efter en förlust, man undviker deras Svenskafanssida i väntan på nästa vinst. Det handlar inte om att man är medgångsupporter utan mer om att man bara mår sämre av att läsa/skriva om förlusten.

Man märkte innan matchen att det var lite mer taggat, lite av en känsla av att idag, spelar vi för lite upprättelse. En känsla som växte sig starkare hela matchen, vad som än hände så skulle vi bara vinna.

Vi gör en grym match och det man funderar på är hur den kunde sluta 8-6? 8-2 hade kanske speglat matchen bättre. Första perioden är en av de bästa under säsongen, vi käkade verkligen upp dem, men led av samma syndrom som tidigare under säsongen vi kunde inte göra mål, vi missade frilägen, öppet mål och inget ville in. På en kontring skjuter de sitt andra skott i matchen som styr på Rautios benskydd och in i mål. Vad fan liksom, vi kan inte vara bättre och de får ett riktigt pissmål. Vi ger oss dock inte utan fortsätter trumma på och trycker in kvitteringen i periodens sista sekund. Visst 1-1 är okej, men med den matchbilden så är det ett mycket märkligt resultat.

I pausen pratar vi om att inte vara nöjda, att inte tulla på någonting utan att vara beredda på att de kommer att komma ut som ett nytt lag. Ingen av de farhågorna händer dock, matchen fortsätter i princip att se precis likadan ut. Halvvägs in i perioden släpper vi dock in ett mål, väldigt orättvist. Den bortre linjedomaren slår av en icing helt felaktigt(varför ska han lägga sig i när den närmast inte slår av den?) sen slår de klubban och en handske ur näven på Håkan på tekningen, ett väldigt konstigt mål. Martin svara dock med ett mål efter 40sekunder, väldigt viktigt att vi fick in ett mål direkt igen.

Efter 15 minuter går
Gabor sönder i en sidledsförflyttning, med Alex och Robin borta med skador sedan tidigare, så får Martin med en träning sen han muckade förra veckan hoppa in i kassen. Han var riktigt bra förra säsongen, men en viss oro uppstår givetvis med tanke på att han knappt tränat sen i januari.

Vi fortsätter att trycka på och går för trean, dock tar vi ett horribelt felbeslut och kliver på när vi borde tagit djup och åker på en kontring och de gör 3-2 med 15 sekunder kvar av perioden. Riktigt tungt att släppa in mål då, oavsett om man har vunnit mycket under säsongen, i vårt läge är det som att träffas med storsläggan mellan ögonen.

Vi pratar i pausen om att detta ska vi bara ha, vi är fördagen ett mycket bättre lag och det vore för djävligt om vi inte kunde se till att vinna matchen.

Anton lyssnade och efter 24 sekunder in i tredjeperioden så slaggar han in 3-3. Viktigt, precis en sådan start som ett lag med vår historia behöver. Dock slarvar vi lite i egenzon och de får göra 4-3 på ett lite billigt sätt. När de gör 5-3 så gör Martin sitt enda misstag under en annars riktigt bra insats. Dock är det också som så att vi gör en dålig avvägning där forwards litar på att backen ska vinna en 50-50 puck, han gör inte det vilket ger dem ett två-ett läge. Efter det åker vi på två utvisningar inom tre sekunder vilket ger 3-5 spel, de skapar dock inget av värde och vi klarar det utan problem. Direkt från utvisningen kommer Rautio in och helt fri med målvakten blir han hakad, vilket ger oss straff. Martin kliver in och hänger dit den, trots att han inte använder sig av sin patenterade visp. Sen är det dags för kvällens snyggaste mål, Markus får pucken vid egen blå, åker igenom hela deras lag och hänger dit den i bortre hörnet. 5-5, och just i det läget efter ett sådan mål, då tror man på allting, man får energi som man inte visste att man hade, man känner sig helt oövervinnligt. Vilket vi också efter det skulle visa oss vara. 6-5 och 7-5 kommer av bara farten, efter det skapar de ingeting, förrän de får en utvisning och lyckas få till en kontring som leder till att de får straff. Nu var det inte straff egentligen, men det gör inget just nu =) De gör mål på straffen och tar ut målvakten, men lyckas inte skapa något mer av värde, Emil vinner pucken djupt i vår zon och serverar Martin som gör sitt tredje för kvällen.

Matchen är vunnen och det var vi så jäkla värda, vi har spelat bra utan att få utdelning, men idag fick vi det, efter mycket om och men. Många var bra i matchen, tycker att
Martin, Emil, Anton och Markus förtjänar lite extraplus.

En roligt grej var när
Dalen försökte förklara bort alla insläppta mål med att de hade sin tredjemålvakt i målet och vi bara kunde flina tillbaks med att vi hade vår fjärdemålvakt i kassen =)

Vem skrev att det var roligare att skriva när man vunnit?

Nu är det dock viktigt att komma ner på jorden igen, med start imorgon på träningen. En annan sak är statusen på våra målvakter, vi har tre skadade just nu och risken finns att
Gabor blir borta ett tag. Robins status har jag ingen aning om, och Alex är lite från och till. Att sätta pressen på Martin att han ska stå alla matcher utan att ha tränat mer är givetvis inte rätt. Det kommer bli en inventering under dagen med statusen på de tre skadade och skulle det visa sig att de blir borta länge, så kommer det säkerligen undersökas möjligheterna till att låna in någon under de veckor som krävs.

Ikväll blir det bio och en lite enklare middag på stan.