tisdag 10 november 2009

Träning

Hemma igen efter en mycket lugn dag, vilket är perfekt då jag varit lite krasslig de sista dagarna. Träningen idag var bra, vilket den alltid är, det finns ett självförtroende och en tro på att man verkligen kan gör saker på ett helt annat sätt än under matcherna. Mycket fokus som vanligt på spelvändningar och PP.

Ledorden just nu är många, men mycket handlar om två saker att vara självkritisk och att man har en tro på sig själv, gruppen och vad vi håller på med. Ofta läser man om i olika sammanhang att man inte ska tänka så mycket när det går dåligt. Jag håller inte med, utan det viktiga är en tillbakagång till att tänka varför saker händer, att inte nöja sig med att slutresultatet blir bra utan varför? Många ggr under matcher uppstår situationer av rena tillfälligheter, man ska givetvis vara medveten om dem, utnyttja dem när man får chansen, men faktum är det att lagen som litar minst till dem kommer att vinna i längden. Jag kan känna att vi fuskar ibland, att vi går bort oss i styrningen för att vinna puck tidigt, ibland lyckas det, men då oftast beroende på att motståndarna slarvar, så kan man inte spela, utan det är här det gäller att vara självkritisk och se att man verkligen hade flyt och att man egentligen lika gärna hade kunnat gått bort sig och fått ett mål i baken istället.

Det bästa med träningen var dock att den var framflyttade till 18.05, vilket var otroligt skönt, stor skillnad på att vara i
Växjö 20.15 istället för som oftast 21.30.

I vissa hänseende förtjänar vi den kritik vi får, men i vissa fall är människor så dåligt insatta att, man skrattar åt det istället, man blir inte ens arg, så det har verkligen ingen effekt alls. Eller jo, känslan av att många inte har en aning om helheten i en match eller i ett lag.

Vadå ändrat mycket i femmorna?

Lakers vann också årets andra derby mot Troja, 3-1 hemma. Viktigt och utan att veta så känns det lite som om Troja är på gång, så segern idag satt riktigt bra.

Fran Merida är muntligt överens med Arsenal om en förlängning av sitt kontrakt. Ni som inte vet vem han är, så är han den spelaren som kommer föra Arsenal in i framtiden, en offensivare version av Cesc och förbannat bra.

Nu ska jag titta på film.

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar