fredag 8 maj 2009

Bra Sverige

Jäkligt skön seger igår. Tycker Sverige gör en riktigt bra match i det stora hela, dock visar det sig återigen, tjusningen med hockey. Tjeckien skapar inte mycket men är ett ribbskott och ett stolpskott från att få till förlägning. Sen fick man ett mindre raseriutbrott när man såg Huselius aktion innan Tjeckiens reducering. Jonas var riktigt bra i mål även om han släpper en hel del returer, men backarna var väldigt bra igår om man bortser från Gunnarson som hade vissa svårigheter, dock har han varit väldigt bra tidigare matcher. Framåt var de flesta bra tycker jag även om det saknas lite killing instinkt i PP. Blir givetvis mycket tuffare ikväll, St Louis och Stamkos kommer inte vara lika bleka som Jagr och Hemsky. Sen har Canada några spelare som Heatley, Spezza och Doan, tydligen är de också ganska bra=)

Är en ganska intressant debatt i gästboken just nu. För er som missat den handlar det om hur juniorer ska behandlas när de kommer upp på a-lagsträningarna under försäsongen. Man kan se på det där på många olika sett. Jag upplever det som så att alla juniorer får beröm när de förtjänar det, men det daltas inte med dem. De är där på våra villkor och inte tvärt om. Ska de vara med så måste de försöka anpassa sig efter oss och inte tvärt om. Vi kan inte sänka standarden på våra träningar, vilket inte heller görs. En stor skillnad mot när jag och många andra kom upp i a-laget är att många av de yngre saknar lite respekt mot oss äldre. Klimatet i dagens samhälle är att alla är lite kaxigare. Vi som nu är seniorer rätade in oss mer i leden och vågade inte ta så stor plats alla gånger. Att juniorer numera tar för sig mer tycker jag är bra, det ökar trycket på träningarna och sätter mer press på oss seniorer. Dock leder det också till att kraven ökar på juniorerna. Är man kaxig så måste man kunna stå upp för det, man måste kunna ta fler smällar.

Det som är viktigt att skilja på är kaxighet och attitydsproblem. Är du bra och gör ditt bästa kommer du att få respekt av de äldre. Snackar man mycket, men inte lever upp till det, eller springer man omkring som en rädd hare så mister man också en del av rätten att vara kaxig. Det är skillnad på att vara bra på löparbanan eller innerbandyn jämfört med att vara bra på isen. Dock är vi lyckligt lottade i Åseda då det kommer väldigt bra kullar nu, som är födda 92 och senare. Jag är inte orolig för framtiden.

Alla som nu spelar i a-laget har fått ta mycket smällar och mycket skit genom åren för att förtjäna sin plats och sin respekt. Presterar man sitt bästa och har en bra attityd kommer man bli accepterad, så enkelt är det.

Har försökt uttrycka mig på ett bra sätt, men det finns säkert de som väljer att läsa med en viss typ av glasögon för att kunna kasta skit på mig, men jag tar det=)

Gabor blev klar igår, vilket känns riktigt gutt=) En bra målvakt och Åsedakille. Han fick aldrig riktigt chansen i Vimmerby, men var riktigt bra i ÅIF-tröjan åren innan, ett bra tillskott.

Ikväll lite grillning och hockey med klassen. Imorgon kommer lillebror och Rautio på besök till campus, en rolig helg på gång med andra ord=)

Nu lite projektskrivning med Choobacka och Cricken på gräddhyllan.

/#8

1 kommentar:

  1. Blir nog en bra match ikväll, även för en icke hockeyintresserad som jag. Nästan att man skulle bettat, men det vågar man ju inte göra med hjärtat utan att få skit ;P
    Puss

    SvaraRadera