lördag 1 september 2012

Sug, sug, hockeysug

Vi är inne i September, hela A-truppen ska ut och leka om man frågar ledarna, grisa om man tänker på hur dessa dagar i olika former med Triathlon brukar se ut.

---

September är månaden då hockeyn blir lite mer på allvar, lite mer nu kör vi. Den häftigaste månaden om man bortser från Mars för oss på den här nivån, April för de lite bättre och Maj för de allra bästa.

Det man då med lätthet konstaterar är att man inte är van att vara inne i September utan att man bor i ett omklädningsrum, utan att man är riktigt förväntansfull och fortsatt osäker på hur man själv, sitt lag och alla andra lag kommer att vara. Det känns väldigt konstigt, känns inte bra alls.

---

Häftig dag i Växjö idag, då Myresjöhus Arena ska invigas. Då en extremt viktig plattform för att återetablera Öster i Allsvenskan står färdig i hela sin prakt. Uppkomsten av Arenastaden och allt kring den, är både häftigt och ovärderligt, för lagen, för fansen och för oss som inte kan få nog av bra (i.a.f bättre) idrott. Roligt!

---

Fantastiskt att man numera får sparka pucken i mål, eller vänta nu sparka pucken i mål? Den nya regeln innebär att man får sparka in pucken i mål, men skenan får inte lämna isen. Det är givetvis en bra regel, att man numera får möjlighet att söka pucken med skridskon och att man slipper domartolkningar och diskussioner när någon styr pucken i mål. Kommer det innebär fem mål mer/lag under en säsong? Tveksamt om det blir mer eller ens så många.

---

Kan man ens sparka pucken om skenan inte får lämna isen?

---

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar